Så var det torsdag

Så var det torsdag och den obligatoriska sommar-övergår-till-höst-förkylningen har passerat. (Peppar, peppar!!) En veckas träning kvar, sen är det paus i två veckor. Lönen kom idag, det regnar inte ute, jag är frisk. Så man ska väl inte klaga?

25e september 2007 så bokade jag tågbiljett till Arvika med avgång dagen efter.


Hello Arvika, long time no see.

Lugn

Nu har jag lugnat ner mig... Nu ser jag fram emot gympan ikväll istället. =)

Chock!!

Jag har haft en väldig tur under alla mina år som cyklist, varit involverad i väldigt få vurpor, aldrig blivit påkörd o.s.v, o.s.v. Visserligen har det ofta hänt under tävling att man nästan blivit påkörd av både motorcyklister samt bilister, men då är du så fokuserad och så inne i loppet, så självklart blir du jäkligt förbannad och skriker och har dig, men du omvandlar den ilskan till ny kraft och tänker inte mer på själva händelsen förrns du har gått i mål. Då har det oftast gått så lång tid så att du inte ens reagerar så mycket över det.

Idag kom jag cyklandes hemifrån och har precis svängt ut på stora vägen och fått upp ganska bra fart då bilen framför mig svänger höger och i motsatt riktning står en bil som skall svänga vänster, alltså korsa min väg, och ut kör han, i full fart för att hinna förbi bilisterna som är bakom mig. Visst, han såg mig kanske inte, men vad fan är det för ursäkt!? Det var så nära att jag tvärnitade och ändå hann jag inte stanna utan fick tag i bilens motorhuv och knuffade mig bortåt så att jag inte skulle bli träffad. Har uppe så pass bra fart så att jag inte får stopp förrns metervis efteråt och efter att jag skrikit som en idiot (den naturliga reaktionen) och vänder mig om så har bilisten stannat och kollar på mig med ett flin på läpparna!?! Sen kör han iväg, och jag blev så chockad så jag kunde inte göra något, än mindre följa efter honom och fråga vad fan han sysslar med. När pappa sen kom förbi med bilen (vi var på väg ut för att köra pace) och frågar vilken färg bilen hade så har min hjärna bara suddat ut allting! Silvrig..? Grå..? Svart..? Inget färgglatt i alla fall. Blev så jävla arg och chockad så det brände bakom ögonlocken. Känns lite som en överreaktion på ett sätt, men samtidigt inte, det är första gången någonsin jag är så nära att smälla så allvarligt på träning, och nu hade jag inget annat att fokusera på, ingen mållinje jag skulle korsa, utan jag hade tid att reagera!

Körde vidare och skulle ut för att träna tempo, gick självklart inget vidare. Nu är jag arg och ska duscha.

Time for bed.

Jag är minst sagt trött. Vaknade 05.30 imorse och var på jobb 07.00 för att inventera det sista.. Puh.. När vi var färdiga sen så avnjöt jag förresten världens godaste pastasalladCafé 2000 med världens bästa Maria, innan jag tog bussen hem.. Men har sovit dåligt hela helgen och igår, då jag fick reda på att jag ska bli barnpassare (visserligen bara då och då, ingen full-time-nanny precis...) så slog det mig plötsligt att barn är det ärligaste folket som finns!? Och tycker de inte om en så märks det bannemig snabbt.. Tänk så tycker de inte om mig!?
Så när jag skulle sova igår så började jag självklart genast att tänka på vad jag ska göra, hur jag ska vara o.s.v, o.s.v för att vara världens bästa barnpassare. =) Men jag tror det ska funka.. jag är ju nästan på samma nivå som dem iaf.. (haha.. förstår ni mitt längd-skämt eller?)

Men nu så ska jag i alla fall sova. Jag är väldigt, väldigt.. trött. Gympa imorgon, för nu är kroppen på G igen!! =D

Sveriges snyggaste band?

Har precis kommit hem från Sugarplum Fairy's spelning på KB i Malmö. Det var f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t bra. Lite folk dock, då folk här hemma i Sverige verkar vara lite allmänt ovetandes om vem Sugarplum egentligen är, vilket är riktigt synd, då de är riktigt riktigt bra. Tilisha och Jonathan var med, så självklart hamnade vi längst fram, och jag kan nu konstatera att jag funnit mina drömprinsar. I alla fall till ytan.. Och det är väl det som räknas!? Eller.. inte!? ;) hihi. 

Då de flesta andra på stället stannade kvar eller drog vidare, det är trots allt lördag, och i Malmö, så drog vi hem då det står träning på schemat imorgon! Eller idag rättare sagt.. Än är säsongen inte slut, utan det är två veckors träning till innan jag kan få ställa undan cykeln i lika många veckor. 

Nu ska jag lägga mig och få några timmars god natts sömn med härliga färska konsertbilder i huvudet.

Hoppas ni har haft en lika trevlig lördag. 

Och alla ni som inte var där ikväll, som jag förgäves försökta övertala att komma dit, S-h-a-m-e on you. Det var SÅ bra.  

1 år och 1 dag sedan16e september 2007 på John Bull en söndagskväll.

Hahahahahaha.Arg.

Vaknade upp snorig idag, har varit lite hängig sedan i slutet av förra veckan.. Tänkte inte så mycket på det och körde ut lite lätt för en stund sen, verkligen inte alls hårt, men kom hem och var totalt blodsprängd i ögonen, så som jag brukar se ut när jag kört ett riktigt hårt intervallpass ungefär. Så nu blir det ingen gympa för mig på gymmet ikväll. =( Känns trist, men bättre att kanske vara hemma hela kvällen och dricka te och äta skorpor.


Fantastisk vecka.

Har haft så kul hela veckan, sedan jag åkte till Tilisha i söndags.. Jag åkte ju därifrån i tisdagsmorse, och hon kom hit i tisdagskväll så har snart varit tillsammans i en vecka, och jag har kommit på hur mycket jag saknar att bo med henne. Vi har mest varit som två små pojkar hela veckan, slåss mest hela tiden och är allmänt högljudda och har skrattat så mycket varje dag så jag fått ont i magen. Igår slogs och sprang vi runt lite på AG.s.. Våra små "bråk" ligger mest på en "Mamma.. hon tittar på mig!"-nivå. Men så ska man vara ibland också, barnasinnet skall leva kvar. Innan idag då vi båda stoppade godis i näsan så tittade mamma storögt och förskräckt och frågade högt och allvarligt fall vi verkligen kunde vara hennes barn?? =)Mogna som få...

Jubbedaug.

Idag har varit en heldag på jobb, så fick ta min lediga dag idag, så blir träning imorgon istället. Ska ta en sväng till gymmet för att vänja kroppen lite innan vinterträningen drar igång ordentligt, då det är 4 månader sedan sista gymbesöket så känns det som om jag behöver mjukas upp lite, sakta men säkert. =)
... Skojar du med mig?

Med två kilometer kvar hem så kände jag hur det plötsligt började kännas konstigt i bakhjulet, lite läskigt sådär då det ändå gick i 55 km/h.. EN TILL! Inom 3 dagar har jag nu fått två punkteringar, 5e någonsin, jag känner att det är någon däruppe som jäklas med mig bara för att jag i lördags sa så stolt att nu är det ett år sedan jag punkterade sist....


För exakt ett år sedan

...Så körde jag halkan idag. Sjukt så fort tiden går, helt galet..

4e gången?

Okej, detta tycker jag faktiskt är lite skumt, förra året den 6e september publicerades det här inlägget i min blogg;

"Fick min 3e punktering någonsin idag, och det var en upplevelse... Körde pace under kvällen och ute i Genarp sa det plötsligt PANG och så började bakhjulet. helt leva sitt eget liv. Bara haft 2 stycken pyspunkteringar innan, så nu vet jag i alla fall hur det känns att få..."

Den 6e sept i år (d.v.s lördags) så satt  jag och läste gamla inlägg och sa till pappa "Heey, det är exakt ett år sedan jag fick min sista puntkering - 3e någonsin!" Vad tror ni inte händer på söndagen då? 4e punkteringen någonsin, 1 år och 1 dag efter förra. Kalla mig töntig kanske, men jag tyckte det var lite läskigt. =)


Ditt fel...

Copenhagen

Efter cirka 3h cyklande i regn igår, så åkte jag øver till København och systern! Kollade på film och møs igår, och nu ska jag med Jonathan till hans jobb då Tilisha jobbar ænda till 16.00 idag... Sen blir det hemfærd ikvæll någon gång.

Ha en trevlig dag! =)

Oops...

Så kan det gå när man är lite våldsam... Tur för mig att jag äntligen fick mina nya gråa klossar ditskruvade nu istället då.. =)Gryymt!

Grattis Madde till 3e platsen på Kortbane SM i Uppsala idag!! Grymt kört resten av laget också! Önskar att jag också var där och körde trots allt. =(


Bild lånad av scf.se

Snart var det slut

Snart är säsongen slut. Känns konstigt, så tidigt liksom?

I helgen som gick avverkades Svanesunds 3-dagars, vilket ju i år blev hemmatävling för min del. =) Tuffa banor, speciellt mentalt för min del, då min kropp stenvägrar så fort jag ser en backe. (Ja, nästan så illa är det faktiskt.) Men det gick OK, inte mer än så, bara OK. Sista dagen, på söndagen, så skulle vi avverka 72 kilometer, d.v.s fyra varv med en 1,2km lång seg backe som skulle passeras, just det, fyra gånger. Första gången upp så fick jag ge mig sista 50 metrarna, jagade sedan en stund själv då jag sedan såg Malin bakom mig, väntade in henne och fick ihop ett bra samarbete och kom - efter ett halvt varvs jagande - till slut ikapp klungan, med något ömmande ben för min del iaf!! Vi lade oss direkt i toppen av fältet då vi visste om att andra gången i backen skulle bli minst lika jobbig som den första. =p Det flöt på ganska bra, och jag satt med uppför backen även 3e gången, när det sedan var 3 kilometer kvar till sista varvning så fick jag tyvärr ge mig då någon från Alriksson (tror jag?) satte upp tempot lite. Fick köra de sista 21 kilometrarna själv, med riktiga stockar till ben! Sista gången uppför backen var ren tortyr. Madde blev 3a sammanlagt och Sara vann damjuniorklassen sammanlagt! =)

Trots inga lysande resultat, så kan jag ändå hitta saker från nästan alla etapperna som jag är nöjd med, vilket känns bra.
 
Nu vet jag inte riktigt hur resten av min säsong ser ut än, allt känns väldigt luddigt. Jag står över kortbane-SM iår i alla fall (faktiskt inte kört ett enda, tidigare år så har det varit hälsan som stoppat mig), då jag anser att 140 kilometer är aningen för långt att köra, för att tävla i cirka 1h tid. Men jag hoppas att resten av laget kör grymt, tror ni kan ställa till med en del. =)


Jag är 90 år gammal..........

Jag känner mig som 90 år gammal, jag var på uppföljning hos läkaren igår efter alla mina turer fram och tillbaka tidigare i våras, och efter min skelettmätning så har de nu funnit una problema!

... Trumvirvel.

Jag har urkalkat skelett. Jihooo. Så nu ska jag ta kalktabletter varje dag i 2 år, sen ska jag på ny skelettmätning för att se om jag har lyckats bygga upp skelettet helt och hållet tills dess.

Jag förbannar mig själv för att jag inte drack mjölk när jag var mindre!! Kalktabletterna smakar pyton.

The killing-central. (Om man nu får översätta rätt av....)

Tilisha och jag på Espresso House;

Tilisha - Åååh.. imorgon har jag bokat tid.
Jag - Var då?
Tilisha - På mördarvårdcentralen.
Jag - Va?
Tilisha - Åh.. Jag säger alltid fel på mördarvårdcentral och mödrarvårdcentral...

Tooom.

Idag är en sån där konstig dag då jag bara känner mig tom. Helt tom. På allting. Jättekonstigt.
 
Men nu ska jag sova, det blir läkaren imorgonbitti, sedan jobb, efter det skall jag klippa mig - lite impulsivt sådär, såg en lapp om Skult inne på personalrummet och tänkte "What the heck!" (Ja, det är impulsivt för mig att bestämma mig dagen innan att jag skall klippa mig.) sedan ska jag hämta Tilisha, efter deeeet så blir det gympa!! Hihi.. jag ska börja på gympa. Det känns kul! Blir kanske lite cykel efter det också, får se hur det känns. Film ska jag också försöka hinna att se. Det ser ut som om jag har ganska mycket att stå i imorgon ändå. I mina ögon i alla fall.


RSS 2.0