Den traditionella årsresumén!

Ja, den har jag ju hållt på med sedan 2003 tror jag.. Först på Lunarstorm när jag var yngre och på senare år här i bloggen.. Så självklart måste den hinnas med även detta året! Januari;

Som vanligt en ganska lugn och stilla månad, mycket jobb då mellandagsrea-rushen lever vidare en bit in i januari.. Gjorde även debut på främmande plan – och jag älskade det. I slutet av januari drog även 6-dages i Ballerup igång och jag var anställd som blomsterflicka. En grymt rolig vecka då jag även var inneboende hos Tilisha i 7 dagar!Februari;

Med 6-dages färskt i minnet så började februari bra och rullade vidare med bra träning och mental återhämtning efter säsongerna 06, 07 och 08.
'


Mars;
 

Mars bjöd på mycket bra, bland annat lagsamling i Ulricehamn med alla tjejer på plats, veckan därpå åkte jag till Mallorca med mina kära danska vänner. Tina kom även hem från L.A!
April;

Första 11 dagarna spenderades på Mallorca, den resan vände upp och ned på mycket!! Men trots regn i 11 utav 14 dagar så älskade jag varenda minut av det. Eller ja.. Kanske inte minuterna uppför ”Piggen” – men det är ju en helt annan historia ;)
Säsongstart i Östgötaloppet – och jag insåg att där fortfarande var mycket att reparera efter överträningen.Maj;

Första som hände, och det tråkigaste; Cerdic åkte till Australien!
I Hammarö började det släppa så smått och jag kände äntligen att det var kul att cykla igen! Vi åkte även till Norge och Danmark med laget och det var bra stämning och vi hämtade hem bra placeringar! 

Juni;

Min födelsedag spenderades med att gå upp 07.00, köra sista etappen i Pinsecupen och sitta i en bil i 3,5h. Hemma väntade dock överraskingsskalas med släkten och mina käraste!
Infektion i kroppen gjorde att Kortbane-SM blev fiasko för min del, Madde hämtade dock hem guldet. Infektionen satte stopp för start på SM och istället fick jag vila i 7 dagar.Juli;

Med allt annat än lugna nerver startade jag prologen på U6 som min första start på över 3 veckor. Men med en tidsförbättring på 31,3 sekunder på 3,2 km från förra året, så var psyket back on track! Hela veckan kändes bra, och jag åkte inte av en enda gång – förra året satt jag inte med hem mer än på GP.et! Tempot förbättrade jag med över minuten sen förra året! Slutade på 21 plats utav 57, endast få sekunder från topp 20 – argligt! Men förra året blev jag 48a av 52 – så denna tjejen var nöjd ändå!! När jag kom hem sen så kom söta Katrine på besök för att tävla med mig i Ystad 

 

Augusti;

Sista tävlingarna för säsongen skulle avklaras. Fick en liten förkylning i kroppen men åkte upp till Falköping för cupavslutningen trots allt – vilket resulterade i utbrytning hela loppet tillsammans med Edit Wilson, och Sara gjorde oss senare sällskap. 3e plats till mig och ledartröja till Sara! Totalseger i cupen för Sara och ytterligare två topp 5-placeringar inom laget. Bra!! Svanesunds 3-dagars följde sedan och även där blev det personlig förbättring!

September;


HALLELUJAH! Säsongsavslut och början på vår fantastiska resa.
Den 15e september satte vi oss på planet med Waikiki, O’ahu, Hawaii som slutdestination! 16 underbara dagar fyllda med sol, sol, sol och bad! Fjällade för första gången också. Mötte surfaren från Aussieland och hängde runt i 3 dagar innan han drog vidare och Tilisha och jag fortsatte med vårat.

Badade med delfiner, klättrade uppför Diamond Head, hyrde bil och åkte runt ön, hajkade i regnskogen, var på Pearl Harbor, såg Punch Bowl Cemetary, Dolé plantagen, var på middagskryssning med världens skönaste snubbar, det obligatoriska Zoo och akvarium-besöket och massa massa annat.Oktober;

Med gråten i halsen sade vi farväl till Hawaii och lovade varandra att någon gång återvända dit igen! Totalt utslagna möttes vi av världens bästa på LAX – Tina och Cerdic!!

14 dagar följde med massa kärlek! Disneyland, roadtrip till San Francisco, lånade Tilishas körkort och låtsades vara 25 år vid varje utgång – fungerade varje gång! Världens bästa Amoeba, underbaraste PINK BERRY – åh, frozen yoghurt to die for, med så mycket topping du vill! Hahah – fantastiskt. Grym shopping, ja.. allt var bara fantastiskt.

Den 15e oktober var det dock dags att lämna fantastiska USA och jag grät som ett litet barn då jag skulle säga hejdå till Cerdic.. Jösses, vad ont det gjorde. Saknar honom fruktansvärt och efter att ha varit utan honom i 5 månader, sedan spendera 14 dagar med honom, och sen veta att det är 8 månader till nästa gång – AJ, aj aj aj aj aj, det gjorde ont.

Hem till kylan – hem till vardagen – hem till träningen – Men, hem till Mor och Far och Katten var trevligt!
November;


Med 6 veckors vila och restaurangmat i 30 dagar, så mådde kroppen sådär. Men, träningen skulle ju igång så det var bara att bita ihop och lida! Efter 3-4 veckor började det släppa, men kroppen var ju absolut inte vad den en gång varit – det visade även fettmätningen tydigt. Men det var bara en extra morot att bita i! Konsert med Tegan and Sara på Mejeriet var en höjdpunkt!


December; 


Den 4 – 9e december var Tilisha, Jonathan och jag iväg i London – resan som jag fick av de två i 20-årspresent. Shoppade loss galet mycket, och när jag kom hem igen så insåg jag att jag mer eller mindre var urfattig. J Det kostar att ha kul! Underbar resa – tack så jättemycket än en gång! När vi kom hem sedan så var det snö, snö, snö och ännu mera träning! Med farten som jag utvecklats i sedan jag kom hem från USA, så känns det tryggt! Mentalt är jag mer med än vad jag varit sedan 2005 – så det är gott!

Det roliga följdes dock av en begravning – alltid lika tungt med sådana, och jag avundas folk som aldrig behövt att gå på en. Julafton kom strax efter och det var en mysig afton precis som vanligt, juldagen var dock mindre kul då vi lämnade TinaKastrup och sade farväl för 8 månader.
Annandag jul sen så satte helvetet igång – jajamensan – mellandagsrean. Har varit några jobbiga dagar med lite sömn, ännu mindre träning och mycket arbete. Likadant varje år – ändå blir jag lika överraskad varje år och liksom överrumplad.. Någon gång borde man ju ha vant sig!?

Nu är i alla fall det nya året snart kommet och med det så kommer förhoppningar om mycket, och jag är säker på att det väntar alldeles fantastiska saker runt hörnet. Mallorca den 7 – 21a mars är något jag verkligen längtar efter. Med världens bästa roomie – Katrine, och med Tage och Jörgen som ledare så blir det helt säkert fantastiskt. Sen att Cerdic kommer hem är ju även det helt fantastiskt! Att jag fyller 21.. mjaa.. jag vill ju helst inte bli så mycket äldre! Men 21 är ändå bra – så kan jag gå in på mitt eget ID i USA ;)


Imorgon...

... Kommer den numera traditionella årsresumén!

Ouch..

Efter en hård helg fylld med arbete, arbete och arbete - totalt 20h på två dagar så har det inte blivit mycket tid över till träning tyvärr. Men, så är det ju varje år vid mellandagarna! Nu ska jag in till jobb igen...

I love.. sale.. :'(

Trött och känslosam

Uuuh... efter endast 3h sömn var det dags att stiga upp imorse! Lämnade Tina på flygplatsen och jag grät som ett litet barn. Må hända att vi har vitt skilda meningar och åsikter om saker och ting och att vi inte alltid drar jämt - men i slutändan så är vi ändå systrar och bästa vänner, och vetskapen om att jag inte kommer träffa henne på 8 månader gör lite ont. Men hon kommer ha en fantastisk tid i USA - hon kommer vara grym i skolan, det vet jag, och hon kommer leva L.A-style för oss alla tre :)

Har suttit och spelat Guitar Hero World Tour med Tilisha och Jonathan i 2,5h nu, fick det av min kära Mor och Far i julklapp igår - men nu är det dags att cykla lite! Med så lite sömn i kroppen blir det bara ett litet rullpass och så styrketräning efter det! Fick nämligen hantlar av Tina i julklapp som jag önskat mig så nu är vägen till Hulken liiiite kortare.. Kanske.. hrmm.. Eller inte.. Vi får se ;)


God Jul

Har varit en fantastisk julafton - precis som vanligt. Dock får den ett tråkigt avslut nær vi nu om 6,5h ska åka till Kastrup før att vinka farvæl till Tina i nærmare 8 månader. Jag gillar det inte alls.

I'm proud of you

Min kära Far har under större delen av sitt vuxna liv hjälpt ungdomar som varit ute på fel spår, och varit ledare inom cykel, och nu äntligen börjar han få uppskattning för det han gjort. De sista åren har han fått några stipendier från lite olika och nu sist så blev han utnämnd till Årets Staffanstorpare från Rotaryklubben - och idag hittade vi en artikel i Kvällsposten - om just detta.

Min lilla pappa :)


Fantastisk helg

Igår blev det ett TC-pass följt av lite barnkalas hos Viggo - han fullkomligt älskade min present. Köpte med mig ett par walkie-talkies med Spiderman från Hemleys i London - klockrent! =) (Se, man kan köpa kärlek!) Resten av dagen ägnades åt att försöka köpa julklappar och att baka inför vårt så väldigt ädla besök som väntade idag..

Idag blev det ett likadant TC-pass som igår, innan familjen Rath Nielsen anlände till världens metropol - Staffanstorp alltså. Har haft det otroligt mysigt med en liten mini-julafton med svensk julmat då jag blev bjuden på dansk julmat sist jag var hos dem, och glögg och annat julmys. Begav oss även ut i snön med Nikoline och jag fick vara ett litet litet barn igen!

Summering av helgen; Jag vill ha snö hela vintern och julafton varje dag.


Så mycket snöööööö

Har fått otroligt mycket snö här nere - runt 40 centimeter - var åratal sedan vi hade så här mycket. Och jag älskar det. Självklart trist att det inte går att cykla ut - eftersom det sker så sällan att vi har så mycket snö så känns det väldigt onödigt att lägga dubbdäck på MTB:n - har bara såna till crossen nämligen. Och även om det bara visar -5C så gör den skånska blåsten sitt må jag lova - det känns som minus 15 istället.

Spelar ingen roll vad folk säger om att det inte alls är kallare och råare här nere - de folk som säger det har inte själv upplevt det.. Det faktum att jag cyklade ut i 12 minus i Arvika och åkte skidor i Idre i minus 22 - och så det faktum att jag inte ens beger mig ut på cykeln när det är över 5 minus här nere säger en del.


Snö. snö. snö

Jajamensan, vaknade upp till ett vitt Skåne för några timmar sedan - otroligt vackert! Tog bilen (det var slirigt må jag lova) och körde ut till Rehab för att göra fettmätning nr 2 för denna vintersäsong - resultatet var betydligt bättre än sist - då hade jag i och för sig också haft vila i 6 veckor. Siffrorna har snart kommit ner till vad de brukade vara, och rumpan har byggt på sig 2 centimeter - bara 5 kvar nu tills vad det brukade vara :) Haha...

Julkänslan börjar infinna sig nu - granen ska upp idag också!


Jag och ett stort härligt fat med æbleskiver i sommarstugan. Mmm...


Stackars lilla katt

Katten fick sig ett besök hos veterinären i Dalby imorse. Vaccination, kastrering (ja, det heter så även på honkatter) kloklippning och öronmärkning stod på menyn. Stackars lilla katten kom hem med en tratt på huvudet som ska sitta där i 14 dagar tills stygnen på magen ska tas av. Usch, det gör ont i hela mig när jag ser hur hon förgäves försöker slita av sig tratten. Stackarn!! Otroligt hur mycket känslor ett litet djur kan frambringa i en.
Halvsönder telefon

Kanske dags att uppdatera lite snabbt här va..

För tillfället så fungerar min telefon sådär bra - förståeligt med tanke på en sprucken skärm, tejp som håller fast batteriet och det faktum att den är fullkomligt täckt av lera när jag kommer hem från helgens bravader i skogen. Fråga mig inte hur jag bär mig åt - det vet jag inte ens själv.

I alla fall - jag kommer inte in på min inkorg, så var inte arga på mig. Jag ska ta tag i det här med ny telefon i januari då den alltid så sköna lönen efter mellandagarnas slit hamnar på kontot. :)

Ännu en begravning...

Mottog beskedet i söndagskväll när jag var i London - det blev väldigt, väldigt tungt då jag fick höra att Göran Nihlén gått bort, endast 57 år gammal. Som cyklist i Skåne så har man många minnen av honom, speciellt då han också var en vän till familjen. Jag kan fortf. inte förstå att han är borta - det känns så overkligt och det gick så snabbt, så oväntat.

Så, inom loppet av 3 år så blir detta min 5e begravning jag kommer närvara på, och det känns så otroligt orättvist att så många godhjärtade och fina människor ska tas ifrån en, alla i så ung ålder. Folk säger att allt sker av en mening, men det är väldigt svårt att se meningen med vissa saker. Men jag hoppas ni alla har det bra vart ni än er - och en dag så ses vi igen.


Vila i frid, Göran.


Så mycket fattigare - men ack så fina saker...

Som ni ser så fick jag med mig en hel del hem.. Detta plus en del julklappar som jag ju av förståeliga skäl inte kan visa.. Hittade även den peeeerfekta födelsedagspresenten åt Viggo! Glädjer mig vilt mycket tills han ser den =)Kiss...

Katten kissade på golvet precis.. Hon löper, och protesterar väl.. Not so cute anymore.. Veterinären nästa.

Good night and good bye London

Dåligt bloggande nu sista 2 dagarna - jag har varit för upptagen med att shoppa, Helt seriöst, det är sjukt, jag tror har cirka 10kg mer med mig hem än vad jag hade hit. SJUKT!

Tilisha och jag har upprättat ett nyårsvad om att ingen av oss får spendera en krona på shopping under hela januarimånad.. Tror ni vi fixar det?? Fast.. så som Visa-kortet mår nu så har vi nog inget val.. ;)

Uppstigning om 5h nu - dags att sova - det riktiga livet börjar imorrn igen!

Brick Lane and river thames

Sååå, ännu en dag har snart passerat här i London.

Idag begav vi oss av vid 10-tiden mot Brick Lane - mycket vintage blev det, men jag tyglade mig och köpte faktiskt bara en skjorta och en helgrym väska inne på Beyond Retro. Hittade en schysst skinnjacka á la Michael Jackson, men den fick jag tyvärr lämna kvar... När våra magar började kurra gick vi till Sunday Up Market och åt vid ett av alla matstånd - yummi.

Lite mer vintage efter det - ett jättefint halsband och en brosch fick jag fatt i. Sen gick jag förbi en söt liten dam som sålde Cupcake-ljus... Ni förstår nog själva att ett sådant var jag bara tvungen att ha ju!

Spatserade runt en hel himla massa sen - mina cykelben har nästan lite träningsvärk efter allt promenerande på 2 dagar. Kikade på Tower of London, Towerbridge, HMS Belfast, London Bridge, tog bilder av London Eye och lite annat. Gick sen längs med Themsen och njöt... Tills regnet kom - då gick vi lite till, sen beslutade vi oss för att ta tåget hem och nu softar vi lite  på hotellet innan middagen ska ner i magen!
Shopping

Uuuh... Efter en dag så har det redan spenderats en hel del pengar kan jag lova.. God dammit!
Fått med mig ett par ljusbruna skinnskor, en svart skinnjacka med nitar, en siden kimono från Sonia Rykiel for H&M, ett par grymma tights, en svart blazer, Twilight OCH bäst av allt - jag hittade Nicholas Sparks bok "The Notebook" - boken som filmen är baserad på. Letat som en tok hemma men har inte hittat versionen jag letat efter. Den ska läsas snart!

Åt lunch på ett spanskt ställe så det blev en god tacosoppa med kyckling och guacamole, och till middag nu ikväll blev det pasta med ost och tomatsås med kyckling och broccoli. Yummi!
 


I'm in the U.K

London rocks! Åt världens godaste pizza innan ikväll - tomat, mozarella, skinka, svamp och kronärtskocka - yummiiiii.

Sen gick vi till en kiosk - och vet ni vad jag hittade där!? LYCHE LÄSK! Helt seriöst, jag tror jag är i himlen. Varför har jag aldrig hittat någon lychejuice/läsk hemma?? Drack det som en tok i USA, och hittade även lyche chewcandy på Doléplantagen på Hawaii.

Så ikväll har vi softat framför TV.n och hängt med i Idol på nätet, kollat på Rock'n'Style show på Viva med lychedrickan i högsta hugg - ah... :)

Imorgon är det Oxford Street som väntar - can't wait :)

Gonatt!

Vinst nr 3.. :)

Ja, först och främst vill jag be om ursäkt till varför min blogg just nu är så FÖRBANNAT tråkig utan några som helst nya bilder - men Tilisha har faktiskt min laddare till kameran i Köpenhamn, så det är lite svårt just nu.
(Reminder! Kom ihåg att säga åt Tilisha att ta med den till Kastrup.)

I alla fall, det gick bra idag igen, vilket resulterade i att jag fick ta med mig en svart Sabina-klänning hem. Ett likadant paljettfodral som jag har i silver sen innan - tror den går loss på 599;- eller 699;-. Tråååkigt att jag missar hela 5 dagar på kalendern nu - men å andra sidan så får jag åka iväg!


Kreutzfeldt, jag och mitt silverfodral, Lander och Braikia


Sliten

Eller ja, inte sliten-sliten, men tränar väldigt mycket nu då jag ska iväg i 4 dagar imorgon, och därmed missar 3 träningspass! Men efter två år av överträning så har jag lärt mig en dyr läxa och känner igen minsta varningstecken nu.. Så det är lugnt :) Men igår var två träningspass avklarade när klockan var 11.30 - något trött...

Nu blir det ett TC-pass innan jobbet kallar idag igen - för övrigt så vann vi ett par valfria jeans igår... Love it :)

LONDON IMORGON!

Old pics

Hittade några gamla bilder på pappas gamla kamera - här är en på Gritt och mig när vi var på Rust i Köpenhamn för lite mer än ett år sedan!


Lerigt värre

Blev två superfina pass i skogen i helgen - men lerigt var det - det kan jag lova!! Fick ställa mig i duschen med både skor och hjälm, sjukt. Gjorde även en grym vurpa i söndags då jag skulle visa Katrine att det visst gick att cykla i det där spåret.. Det resulterade i att jag nu har 7 blåmärken på min lilla kropp. Men härligt att jag lyckades få folk att skratta i alla fall - alltid något ;)


Julkalender

Jag älskar mitt jobb mer än något annat ibland - till exempel idag. I december så har vi nämligen en liten julkalender där vi får olika gåvor beroende på hur bra omsättningen är just den dagen!
Det var inte meningen att jag skulle jobba idag, men jag bytte vakt med en av tjejerna för att jag skulle hinna med träningen igår. Och försäljningen gick - precis som vi trodde - riktigt bra idag, vilket resulterade i att jag fick ta med mig en valfri jacka och halsduk hem idag!

Den här pärlan plockade jag med mig hem; Sue Suede Leather Jacket - 999 kronor.
Halsduken fick min mamma - jag hade nästan en likadan från förra året!


RSS 2.0