Nej.

Nej, jag hade inte ben till att sitta med junisarna idag. Vet inte vad min kropp sysslade med, men den var helt ur funktion. Hade det svinjobbigt redan efter de första kurvorna och igångdragen, och fick redan där se klungan sakta glida ifrån. Blev en grupp tjejer som körde ihop, fick fatt i 5 stycken framför oss, och då var det alltså bara Linnea och Monica som lyckats bita sig fast hos juniorerna. Resten av tjejerna satt i min grupp och skulle göra upp om 3e platsen och dagens 15 bonussekunder. Loppet var mest en pina för mig, och någon spurt kunde jag inte bidra med, Clara Säll tog för övrigt hand om 3e platsen. Med tanke på hur det kändes är jag glad över att jag inte fick tidstapp från min grupp.

Tempot gick för övrigt bättre än vad jag trott, hamnade på en 7e plats utav 15. Små marginaler bakom mig, en hel del större framåt i listan.

Jag hoppas på bättre ben imorgon och snällare juniorer. Kl. 10.20 kör vi ut på våra 100 km.
Nu laddar vi om. God natt, hoppas ni haft en bra valborg :)

Hammarö

Sitter just nu uppe i Hammarö, prologen avklarad igår, och dagens tempolopp är också klart. Om 2h väntar ett tufft GP tillsammans med herr juniorerna. Nytt för i år är att det är inlagda spurter på varv 2, 4 och 6, vilket kommer göra loppet ännu tuffare... Har de sista två åren lyckats sitta med junisarna hela vägen hem, och jag hoppas hoppas hoppas på att där finns ben till det idag också. Vi håller tummarna...

För övrigt så strulade datorsystemet till sig igår, vilket resulterade i att de inte hade någon korrekt tid på nästan någon alls. Jag till exempel, skulle enligt deras tid ha kört 50 sekunder långsammare än förra året, på 3 kilometer... Snacka om att vinterträningen haft motsatt effekt ;) Så kommisariena beslöt sig för att neutralisera hela etappen, och vår start imorse blev därmed också förskjuten med 2h. Så det har inte varit de muntraste minerna från cyklisterna här uppe i Värmland idag. Tempoloppet gick OK, ny bana i år, på en väldigt trafikerad väg. Bra tryck halva loppet, tappade fokus när jag kört ikapp cyklisten som startade framför. Lockbetet försvann liksom. Men jag vet vad jag behöver jobba på, så det är bara att fortsätta!

And off we go!

Så var det tid igen. Väskan är packad och cykeln likaså. Nu drar vi. Paps och jag på vårt första äventyr för säsongen. Nerverna har spelat mig spratt sista 3 nätterna - har drömt de mest bisarra drömmarna, och huvudhändelsen i alla drömmar är att jag missar starten. Mer mental träning? - japp! Men jag tar det som det är, jag har klättrat en hel del på stegen upp från absoluta botten, som jag befann mig på för 2,5 år sedan. Men där är en bit kvar att klättra för att vara fullt återställd, mest mentalt, men också fysiskt. Så vi tar det som det kommer. Känner av läget och kroppen i helgen. Säsongen är lång :)
Back on sunday!

And the farmer is back!

Jaaadå, i år också! Nu när plusgraderna blivit många så har trädgårdshandskarna åkt fram, och hittills har jag satt potatis och lök. Imorgon sätts rödbetor, morötter och rädisor. Har varit iväg och köpt nya plantor också, fick hem jordgubbar, björnbär, sommarhallon, rabarber och amerikanska blåbär. Fint komplement till mina vinbär, krusbär, björnhallon och hösthallon... :) Problemet är bara att det knappt får plats...

Jag skulle helt klart ha bott på landet.

... Måske komma ihåg att köpa nya majsfrön. För vad är en sommar utan majs?

Rensning

Regnet öser ner utanför, och jag ska träna bana mellan 16 - 19 idag. Så vad ska man då fördriva tiden tills dess med? Tänkte att jag skulle rensa garderoben, har för tillfället så mycket kläder så de fyller två klädhästar, hela garderoben samt två bokhyllor. (Och ändå har man aldrig något att ha på sig när man ska ut...)
Hmm.. Men nu sitter jag här, mitt i alla klädhögar, och ångrar fruktansvärt mycket att jag slet ut allting på en gång - precis som vanligt.

Har man för mycket kläder mån tro, om man hittar 5 jackor i botten av garderoben, med lappar kvar, som man glömt att man någonsin köpt...?

Nya skor!

Okej, jag har handlat lite. Men det var förra veckan. Så det räknas inte. Men hittade de finaste skorna inne på Scorett, så jag kunde inte låta bli... Till mitt försvar så hade de just den dagen 20% rabatt på nästan allt. Ekonomiskt, kallar jag det ;) Jag har på känn att de kommer vara mina mest använda vänner under den kommande hösten. Om de nu är snälla mot mig vill säga - för jag har nämligen aldrig ägt ett par så höga skor förut - de mäter 13 centimeter, vilket gör mig hela 1.65 lång i dem. Hallelujah ;) Fast där är ju lite platå i dem, tack och lov. Men att gå i klackar är inte min starkaste sida, men Tina är min coach, så en dag ska jag nog lära mig.


Se så fina...


Ledig igen

En veckas jobb är nu avslutat, och är nu ledig 6 dagar innan jag jobbar igen. Fick lite panik ikväll när jag skulle stänga och gallret inte gick ner. Stendött. Bar ut stegen och prövade att veva ner det, men nix, nada. Efter några svettiga, stressiga minuter så hittade jag felet - elektroniken hade slagits av inne på kontoret. Poh.. Så slapp jag sitta fast på Nova och vakta kläder under natten... :)

Har varit en skön vecka med härliga tjejer, dock gör 3 av dem sin sista vecka på praktiken nu, så nästa vecka är det bara oss gamla rävar kvar. Har fått in så mycket fint på jobbet, men jag har blivit bättre på det där med att inte shoppa, och har faktiskt numera ett helt tomt undanhäng. Ska erkänna att Skatteverket har ett stort finger med i spelet - fick 7 000,- i restskatt. Tack tack tack. Verkligen jättetack.

När jag skrev gamla rävar längre upp, så kom jag att tänka på att jag faktiskt är inne på mitt 5e år inom BikBok.. Startade på BikBok i Köpenhamn i september 2006, då jag fortfarande gick på gymnasiet. Oj, vad tiden går ruskigt fort.


Det gamla goda gänget, från Love Street, då det begav sig.


It's getting closer

Så, då var anmälningarna till årets första tävlingar gjorda. Premiären blir i Danmark nästa helg, och precis som vanligt så känner jag mig absolut inte redo, och önskar att vintern hade varit lite längre... 2011-års säsong kommer bli väldigt speciell, då jag har fått kompromissa cykeln och jobbet en hel del detta året. Föregående somrar sedan 2007 har jag aldrig jobbat helger från och med april - september, men i och med att jag fick ny chef i höstas så skrev vi även ett nytt kontrakt. Ett kontrakt som innebär att jag numera bara har de sedvanliga 25 dagarna att ta ledigt på ett helt år, och de 25 dagarna försvinner illa kvickt till läger och dylikt, samt att jag jobbar varannan helg... Så med andra ord har jag fått dra ner på mina starter så att jag nu faktiskt bara har 15 tävlingshelger framför mig, och 30 starter ungefär. Blir tråkigt, men tyvärr är ju pengar ett måste för att kunna komma någonstans.

För övrigt så anländer den nya pärlan den 15e april, dock så får inte hon göra premiär samtidigt med min premiär, då hon kommer med SRAM, något jag aldrig förr kört med. Känner rent spontant att det nog kan vara en bra idé att köra in mig lite på det nya växelsystemet innan jag ställer mig med henne på startlinjen :)
Nu blir det sängen.

Nu kör vi.

Har varit ledig en hel vecka från jobb nu, har varit helt underbart. Men idag börjar då en ny arbetsvecka för mig, så nu kör i, 7 dagar i sträck. Nästa lediga dag blir tisdag nästa vecka.

Men innan arbetsveckan börjar så ska jag ta och klara av ett pass på gymmet först.


Barndop

Idag var vi på dop i Hyby, för Signe - min brorson Morgans dotter. Såå.. vad blir jag till Signe..? Gammelfaster?! Oh gud!!

Var ett väldigt fint dop, och efteråt var det samling hemma hos Morgan och Pernilla, med stora delar av släkten. Och precis som vanligt så var det supermysigt. Säger det varje gång som vi haft någon form av samling, men jag verkligen älskar när vi samlas och ses. Familjen består av en så härligt knasig grupp av fantastiska människor, som jag är så glad att var en del av.

Efter mycket prat och god kaka så begav vi oss hemåt, och resten av söndagen har spenderats i soffan med familjen framför "Switch" och "Hämnden". Summa sumarum; en väldigt trevlig dag.

Imorgon blir det banträning mellan 16-19.


Signe med min brorsdotter.


Pappa och mamma med lilla Wilmer.


Mmm...


Tidig morgonträning.

Uuh.. Klockan ringde 07.45 imorse, vilket kändes väldigt tidigt, med tanke på att jag först kunde somna 01.30 inatt. Men lite efter 09 rullade Samson och jag iväg, och mötte upp Andreas. Med tanke på att Samson och jag skulle iväg 12.30 till barndop, så var det ont om tid till träning idag, men 2 fina timmar fick vi ihop. Och även idag lurade vädret en, och när vi kom hem stod termometern på 15,5+ i skuggan. Våren är här... Snälla, stanna.

Say what?

19 grader i solen. 19. Plusgrader. Helt sjukt. Vart kom det ifrån? 10 grader och duggregn stod som värd för första 1½ timmen, wupti, så var det 19 grader och både buff och pannband fick stoppas ner i bakfickan för sista 1½ timmen. Då kan man fråga sig varför jag var tvungen att få punktering när det var 10 grader och duggregn, istället för i de ljuvliga 19 grader och solsken?
Nu ska jag väl inte klaga så mycket ändå, för jag hade min mek med mig - Samson. Men jag tog faktiskt av hjulet och däcket, och pumpade. Så jag var inte helt värdelös. Men helt klart att jag måste få starkare tummar. Nu blir det lite skön dusch, sen satsar jag på att vi ska ut och promenera en sväng ikväll. Ångest att sitta innanför en dag som denna.



Bildbevis. Har lärt mig att man alltid ska ta sådana, om möjligt. 16,2 grader i skuggan. Iih.


Can I please fast forward?

Idag är det 5½ vecka sedan jag kom hem från Frankrike, och det är 3½ vecka kvar tills Morten kommer hem, och vi ses i några dagar, innan han ska iväg igen. Tiden går långsamt när vi inte ses, och när vi väl ses försvinner tiden i ett nafs. Borde det inte vara tvärtom? Aldrig förr har jag längtat så mycket efter hösten.

Nu, däremot, så ska jag äta en fantastisk kyckling-och ädelostpaj framför Cake Boss på TV. Perfekt fredag!

Ny sporttopp = ny träningslust.

Nae, inte riktigt.. Men nästan. Otroligt hur mycket roligare det blir att träna om man har snygga träningskläder. Just därför älskar jag att köpa nya sporttoppar. Vilket är märkligt, för det är ju bara jag själv som ser min sporttopp, ingen annan. Linnet sitter ju utanpå.

Men nu ska jag i alla fall gå och träna i min übersnygga top som jag inhandlade igår. With a big smile on my face.


RSS 2.0