Hammarö 3 dagars

Så, nu vart det dags igen! Kom upp sent igårkväll med Pappa och har idag sovit ut ordentligt. Stack ut vid 12 tiden och rullade en tur och körde prologbanan några vändor. Nu är klockan liteöver 15, och det är dags för mig att få lite mat i magen innan starten går 18.09. Prolog på lite över 3 kilometer om jag minns rätt.

Gagagagagagagagagagagagagagagaga

I november ska Tille och jag se Gaga spela i Malmö. Säga vad man vill om henne, men jag tror hon kommer bjuda på en totalt galen och fantastisk show!!

Men först ska Nutini bockas av! :)

Tävlingspremiär 2010 - klart.

Förra helgen var det dags att dra fram väskan igen och packa ner kläder för alla väder och sätta sig i bilen igen. Værløse, Danmark var siktet inställt på för att köra Heino/Mermaid löbet - 3 etapper på två dagar och dessutom första avdelningen av danska damcupen.

36 tjejer stod på startlinjen under lördagen då vi först skulle avverka en prolog på 6 kilometer och sedan ett kriterium på 5 varv á 13 km - 65 km alltså. Loppet gick ute på Værløses flygstation, vilket innebar att det var heeelt öppna fält, man kunde i princip se hela banan från ett och samma ställe. Med flaggor som stod rakt ut (RAKT UT) alltså vind överallt, aldrig lä, blev dagen väldigt kall och hååård. Tror alla tjejer var nere på lilla klingan på prologen i motvinden då det knappt var styrfart, herrejesus vad man trampade men inte kom nån vart. Men i mål kom vi alla, jag hamnade på en 17e plats vilket var klart godkänt som första lopp och dessutom prolog, och jag hade satt ribban på topp 20.

På kriteriumet sen hade jag det faktiskt riktigt kämpigt bitvis. Prologen hade liksom inte gått ur benen som jag hoppats och på samma ställe varje varv fick jag bita i ordentligt - flera kurvor efter varandra och kantvinden skiftade bara från sida till sida till sida till sida. Men jag rullade i mål på 14e plats, lite besviken.

På söndagen var det dags igen - lika jäklig blåst även denna dag. 3 varv skulle avverkas på öppna fält - 77 km totalt. Loppet startade stillsamt, sen direkt efter första varvningen blev den avgörande attacken som fortsatte när vi svängde höger uppför backen i kantvinden - tjejen framför mig släppte lucka och de få sekunderna som jag var i valet och kvalet om jag skulle orka dra ikapp utanom i kantvinden hann det bli några meter som jag sen inte kunde jaga ikapp själv - en lärorik läxa. Småattacker kom från vår grupp sen med folk som försökte gå ikapp, men som blev inhämtade igen. I mål sen så vart jag tvåa i vår klungspurt - något överraskande med ack så skönt - en 11e plats för dagen blev det och en 13e plats totalt och i cupen. Så fastän jag inte är dansk så hoppas jag kunna förbättra den något under pinsecupen.. Julie vann för övrigt alla 3 etapper och fick ikläda sig ledartröjan efter söndagens lopp.

Överlag en fantastisk helg trots extremt spända nerver och halvkass väder - körde långa ben OCH buff båda dagarna, dock inte på prologen.. Men det var en härlig säsongsstart i mitt härliga Danmark med mina närmaste på plats.. :)

 


Min kära Katrine (som spelade Viking för dagen och körde i korta brallor), Tage och jag.


Sista peppningen inför prologen.Pustar ut efter målgång...Högst upp på önskelistan

.. Ja, efter fred på jorden och mat till alla världens barn o.s.v såklart..

GE MIG!! Belgiskt våffeljärn i underbar creme färg från gudomliga Kitchen Aid.. Om jag ändå hade 3000 kronor som jag kunde slänga ut utan vidare eftertanke på ett våffeljärn...


... Och folk säger att jag är rädd för skit under naglarna.


Kan för övrigt berätta för er att jag igår var måttligt road över min idé att odla broccoli då jag hade 65 små söta plantor att sätta om i småkrukor. EN planta i varje kruka. Jag var i alla fall bra sysselsatt hela kvällen.

 


Långfredag

Idag vart det ledigt från jobb, och långfredag! Så ett hårt pass stod på programmet idag, fick ihop 95 kilometer i kuperad terräng - i Skånska mått mätt, i ett helt OK väder, undantaget från den ständigt närvarande Skåneblåsten då då... Men jag fick en del riktiga backar i form av Slimminge, Rödde och Stenberget, och med Christer Nilsson som motor så fick jag bita i ordentligt och det blev härliga intervaller på väg hem, aj aj aj.

Det var idag 13 dagar sedan jag körde mitt sista ordentliga pass - då på Mallorca och i form av Sóller och Puig Mayor. Så jag är väldigt förvånad över att jag kunde köra som jag gjorde idag då jag både haft kräksjuka och en släng av maginfluensa sista veckan. Men imorrn är jag nog härligt mör.. Uh...

Annars har dagen bestått av familjemys i hög grad och här på kvällskvisten blev det brödbak - italiensk bröd med olivolja och vitlök - yummi.Kort sammanfattning

Ja, ni kan få en kort sammanfattning av den gångna veckan.

Jag kom hem från Mallorca, med bra psyke, goda ben. Tilisha kräkte - vilket ledde till att jag kräkte två dagar senare. Ingen träning, ingen träning, ingen träning. Två underbara dagar med underbara människor i Ballerup och Ban VM. Jobb, jobb, jobb, och nu är jag frisk och har kunnat träna de senaste 3 dagarna, dock startat lugnt!

Känns oerhört trist att jag blev sjuk direkt efter lägret, och tro mig, jag har skällt på Tilisha otaliga gånger för att hon inte såg till att bli sjuk veckan INNAN jag kom hem istället för dagen efter att jag kom hem. Men jag älskar henne ändå.

Nu är jag ledig ifrån jobb i 4 dagar och det väntas stentuff träning för att få igång kroppen igen!
Suttit halva kvällen och donat med tävlingsplanering, och nu börjar den äntligen bli klar. Augusti ser ut att vara fattig på tävlingar, så vi får se vart vi styr kosan då!

God natt.

RSS 2.0