Dinner Time!

Igår var det dags før banan igen, fri træning och jag kørde 4 kilometers på så jæmn fart som møjligt. Hårt!! Efter træningen møtte Sara och jag upp med Trine och Margriet før lite god mat på La Candela, supermysig kvæll med skvaller, cykel - och tjejsnack. Kul att ses då dessa tjejer sællan ær hemma under året. Mer sånt hær till folket!
Tackar och bugar før kvællen piger!
Trine, Jag, Margriet och Sara!

Waka waka craaazy

Vilken helg det har varit! Efter Gaga's spelning i fredags så mötte vi upp några av Tilishas danska bekanta och drog vidare ut i byn, jag körde dock bil så det blev en billig kväll för min del :) Men roligt var det. Träffade massa vänner inne på KB, men det blev allt för sent... så med väldigt få timmars sömn i kroppen så begav vi oss ut på en runda i skogen i lördags. Sara och jag cyklade hem från skogen också, kallt var det då det var extremt lerigt och blött i skogen, men den tjejen kan ju gasa... Så jag låg på hjul hela vägen hem och fick snabbt upp värmen!

Efter en dusch och tupplur var det sedan dags för nästa äventyr... :) Sara och jag begav oss till Lilla Torg för god mat och vin på Grappa, och fortsatte sedan på Friday's. Mötte upp Tina och tog tåget till Köpenhamn där vi träffade några cyklister och hade en fantastiskt rolig kväll... Var hemma 07.30 imorse. Pooh... Aldrig varit ute så länge förut, men det var helt klart värt det. Hade så kul, och vi älskar att ha Sara här hemma. Vilken tjej! :)

Men två utgångar på en helg är ganska tokmycket för lilla mig, har hunnit med hela 5 utgångar denna hösten - det hör minsann till ovanligheterna. Men nu blir det snart sängen, och imorgon väntar Ballerup igen :)


Gaga oh la la, want your bad romance...

Herre min skapare vad otroligt fantastiskt det var att se Lady Gaga i Malmö i fredags. Jag njöt av varenda minut, och de drygt två timmar som hon spelade försvann i ett nafs. Galet bra helt enkelt. Minns inte hur många scenbyten de gjorde eller hur många klädbyten hon hade, men det var som att sitta på en teater. 2 timmars show! Hade pensionärsplatser (dvs sittplatser) då vi ville kunna se konserten i lugn och ro utan massa störigt folk runt omkring. Helt klart värt de där extra pengarna.

Om Gaga spelar i närheten någon mer gång så ska jag tveklöst vara där igen. Oh lala.


Besök ifrån Norrland

Naae, inte riktigt.. Men nästan! Imorse anlände Sara till Staffanstorp och ska stanna här till nästa vecka någon gång, blir mysigt! Tog med henne till Ballerup idag, och det gick ju som smort! Hon är en naturtalang. Imorgon ska vi ut och nöta lite landsväg om inte vädret är allt för jäkligt, sedan väntar jobb i några timmar och silversmidekurs. Sara åker förmodligen till sin moster då jag ändå inte är hemma något särskilt imorgon.
Dagarna rullar på i hiskelig fart, saker att göra varje dag.. Jag önskar verkligen att det fanns fler timmar på dygnet ibland!

Sista dagen på YA Arena

Ja, nu är det ju 5 dagar sedan vi avslutade Sveriges första inomhus 6-dagars, men bättre sent än aldrig som de säger! Vart lite nerver som spelade lite spratt inför sista kvällen faktiskt, min extrema prestationsångest till trots så hade jag ändå lyckats tygla nerverna de första 5 dagarna.
Under flying lap så kände både Sara och jag att tusan, det här är inga bra ben vi har idag.. Men Sara körde återigen in på en 2a plats bakom Sara och före Evelin.
Under udskillningslöbet så vann Sara och på linjet kom vi 2a och 3a. Sedan var det dags för den fruktade kilometern! Sara körde in på 1.12.06, lite sämre än vad hon kört de sista dagarna men det var lite väntat då benen kändes hos oss båda, men jag ska erkänna att jag blev lite nervös för om Jenny kanske kunde slå tiden idag... Men Sara lyckades hålla undan med 15 hundradelar! Hurra, hurra! För min egen del så kändes det inte så jättebra, men jag hade samma mellantid som Sara, så det var superkul, dock är jag inte så stark så jag kunde såklart inte hålla det in i det sista, men jag hamnade på 1.13.93, vilket jag var jättenöjd med. På måndagen när jag körde på 1.15 något så kändes det som en omöjlighet att komma under 1.14. Så jag är nöjd!

Efter kilometern var det bara poängloppet som var kvar - och vi ledde med 2 poäng.. Lite passiva i starten då det var lite rävspel, men plockade poäng på en del 2a och 3e platser, och i de sista två spurterna tog vi förstaplatserna. Jag hade fruktansvärt ont i mina ben när det var över, låren var illröda och det kändes som om det brann i benen. Har sällan varit så skönt att få hoppa upp på rullen direkt efter och spinna ur benen.

Så summan av det hela blev att vi lyckades hålla undan med 6 poäng! Spännande in i det sista. 
Vi hade planen att njuta av ett glas vin efteråt, men strulade till sig med transport, så det blev mjölk och kakor framför Happy Feet istället. What a party ;)  Inför sista kvällen...

5e kvällen på YA Arena var igår och det blev otroligt jämnt mellan oss... Vi ligger nu på exakt samma poäng som Jenny och Felicia inför den avslutande kvällen. Sara och jag vann återigen teamsprinten - dock på lite sämre tid än sist... Poängloppet vann vi sedan, och därmed hamnade vi på samma poäng.

Ikväll är det återigen flying lap, udskillninglöb, flygande kilometern, scratch och avslutningsvis även poänglopp. Flying lap är otroligt jämnt - i förrigår låg alla 3 inom fyra tiondelar.. Så man vet aldrig vad som kan hända där! Även kilometern är svår att säga något om såhär på förhand då det börjar kännas i benen nu...

Min hals har fått sig en törn här uppe, och jag knaprar halstabletter som en junkie, ihopp om att det kan hålla sig under kontroll även idag. Imorgon är det back to Skåne.Dag 4 på YA Arena

Två kvällar kvar - och vi har fortfarande ledningen. Dock bara med med 4 poäng... Det gick inte helt som vi önskat oss på scratch eller elimineringen, men så kan det ju gå ibland. Poängloppet förlorade jag med 1 poäng. Flying lap åkte Sara in på 2a bästa tid - 0.17 sekunder efter Jenny. På flygande kilometern åkte den estländska tjejen in på 14.71, och jag blev lite nervös - hon åkte på 1.18 sist ju. Och med tanke på att jag körde på 1.15.36 eller vad det var i måndags så vart jag osäker på om jag skulle fixa den tiden. Med 3 varv kvar kändes det som om jag stod fastgjuten på banan, men jag åkte in på 1.14.05 - tänka sig! Sara var 4 hundradelar ifrån sin tid i måndags. Nära, nära! Men vi slutade 1a och 3a på kilometern och plockade lite poäng i alla fall. Nödvändigt!

Ikväll får vi se vad som händer - vi satsar på att försöka vinna teamsprinten igen i alla fall!


Dag 3 på YA Arena

Ja, så var halva loppet kört..
Det är tufft det här - Sara och jag låg på 2a plats efter dag 1, 10 poäng efter Team YA, men nu har vi plockat poäng på de individuella disciplinerna så inför kväll 4 ligger vi nu på 1a plats, 12 poäng före Team YA.
Igår vann vi återigen teamsprinten, slog vår egen tid från i söndags med 1 sekund. På Keirin kom Sara 2a, linjeloppet blev vi.... 3a tror jag. Och på poängloppet vann jag på samma poäng som Jenny. Så Sara och jag är taggade inför de sista 3 dagarna! Vi fruktar dock kvällen lite då det återigen är flygande kilometer på programmet. Så sjukt hårt, otroligt att det kan vara så hårt att köra så kort. Men jag tror på Sara, och jag är nästan.. nästan säker på att hon slår sin egen tid från i måndags. :)

Håll tummarna för oss ikväll - Flygande varv, flygande kilometer, udskillningslöb, scratch samt poänglopp står på programmet!


Dag 1 och 2

Så var dag 1 och 2 här uppe i Falun gjorda. Efter dag 2 så leder nu Sara och jag, så jag hoppas vi kan försvara ledningen till sista dagen, men det blir hårt - Jenny är inte att leka med!

I söndags körde vi teamsprint, Sara och jag lyckades vinna den med 2 sekunder, det följdes sedan av keirin, scratch och madison. Tyvärr så hade vi otur på madison och Anna Larsson vurpade med huvudet före och spräckte hjälmen. Loppet blåstes av och vi kom överens om att inte fortsätta med madison resten av veckan då vissa av tjejerna känner sig lite osäkra på just den biten. Tur nog så klarade Anna sig undan ganska lindrigt trots allt, men fick såklart avbryta loppet och istället sattes Anna Pålsson in i laget Ramirent. 

Igår hade vi flying lap - Jenny vann med 0.5 sekunder före Sara - som körde på lättare utväxling till och med... Sara is on fire!! Hade flygande kilometer också - jag körde in på 1.15.08 tror jag, satte nytt banrekord. Dock fick jag inte behålla det så länge då Jenny taggade till ordentligt och körde in på 1.12.06 eller något. Men sen kom Sara - in på tiden 1.10.56 något tror jag. Nytt banrekord, och fler poäng till oss! Härligt!! Det blev sedan scratch och poänglopp - ganska så jämnt mellan åkarna. Jenny slutade på 13 poäng, Sara 10 och jag 10 under poängloppet. Så inför veckans 3e kväll leder Sara och jag med 6 poäng. Vi hoppas kunna dryga ut ledningen ikväll - men vi får se...

Herrarnas lopp slutade också dramatiskt igår då Mark vurpade och knäckte gaffeln i två delar. Men han klarade sig bra, lite skrapsår bara. Cykeln fick det sämre! Men ny gaffel är fixad och ikväll är de på banan igen.


RSS 2.0