Diamond Head

Vi bestämde oss i fredags för att vi skulle ta oss uppför Diamond Head! Jag hade googlat lite och läst lite olika resebloggar om hur det var att gå dit, och enligt allt jag läste så skulle det vara långt dit och man skulle bli så trött så man knappt skulle kunna ta sig ner till bussen sen på väg hem. Man skulle också räkna med 45 min - 1h uppför Diamond Head.

Inget av detta stämde särskilt väl in.

Vi gick från vårt hotell - Queen Kapiolani, vilket ligger ännu längre ifrån Diamond Head änn Kapiolani Park där alla resebloggar hade utgått ifrån, och det tog mig och Tilisha ganska exakt 40 minuter, och då gick vi inte särskilt fort då det var hiskeligt varmt. Själva hikingen sen var smärtfri den med, det var sista biten som var jobbig - 275 trappsteg i etapper. En var 90 steg lång och alla var grymt branta!! (För er som inte vet så är trappor det värsta jag vet.) Så det kändes i rumpan må jag lova!!
Men vi var uppe på 30 - 35 minuter trots att vi filmade och fjantade oss mest hela vägen upp. På väg ner sen så stannade vi efter trapporna och njöt av utsikten ytterligare en gång och var nere på 35 minuter..
Eftersom vi ville vara hardcore så gick vi hem också, inga mesar som tar bussen här inte :) Hem gick ju ännu snabbare då det var svagt nerför mest hela vägen.

Men om ni någon gång åker till O'ahu så måste ni ta er uppför Diamond Head - ligger bara en liten bit från Waikiki och utsikten på toppen är helt fantastisk. De har öppet från 06 - 18 varje dag tror jag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0