Lika som bär?

Är det bara jag som tycker att Justin Timberlake och Shayne Ward är lika som tusan?! (Nej, jag vet inte alls vem Shayne Ward är egentligen, men jag såg honom nyss på MTV och slogs av denna tanke.) Look-a-like, me-like! ;p

image299

                             Shayne?                                        Justin? 

Jobb - Rea - Jobb - Rea - IGEN.

Crazy, crazy, crazy, craaazyyy. Jag har aldrig i mitt liv sett så mycket folk i EN butik förut. Det är heelt galet, BikBok-salemadness! Men det är kul ändå =) Flyttade mig dock inte ifrån kassan en enda gång nästan ifrån 10.00 - 15.30 då jag äntligen fick någon att ersätta mig en halvtimme.. Så nu är jag mucho trött, eftersom jag glömt att jag hade tid bokad på Rehab 07.30 imorse, så kunde jag inte sova ut som jag tänkt... Nu ska jag dock i säng alldeles strax ..

Imorgon är det packning som gäller, samt lite cykel och fixa me resor...

Jobb - Rea - Jobb Rea - Jobb - Rea

Ruskigt mycket att göra på jobb idag!! Gaaalet, jag blev satt i ena kassan hela dagen tillsammans med Mia (The Boss) och Ille.. Har 3 kassor, stooor BikBok-affär. Och det var inte en enda sekund ledig på hela dagen kändes det som, men det var kul! Mycket trevligt med så mycket att göra.. Den mindre trevliga biten kommer efter stängning, städning.. Men den gick också lätt idag eftersom vi var 8 personer och vi hade en hel del intressanta samtalsämnen under tiden =) Fick ihop 12 timmar iaf, så jag ser fram emot lönekuvertet efter att jag kommer hem ifrån Sri Lanka =)

Ska jobba imorgon också.. 10-? så antar att jag är hemma vid 19.30 - 20 någongång.. Och på fredag så måååste jag packa min väska!! Åker om 7 dagar nu och jag har inte börjat packa ens, och det är en hel del som händer emellan ändå, jobb, jobb, Göteborg-resa, nyår.. Fredag is THE day for packing.

Christmas-pics!

Lite bilder ifrån julafton!! Man skymtar även min chokladfontän på två av bilderna.. Ja, jag har satt den ena bilden i mitten medvetet.. Chokladfontänen var nämligen en mycket viktig del av kvällen för min del (= En av de bästa jularna, utan tvekan, myyyspys!

Passar jag förresten  inte bra som tomte!? ;p


image298

Lovely Christmas

Utan tvekan en av de bästa julafton.arna(?!) i mitt liv! Har sååå mysigt!!

Tilina - säger: God jul min älsklingsvän!

Cerdic. Kung Zlatan! säger: God Jul på dig också!

Cerdic. Kung Zlatan! säger: Du är bäst, du vet det va?

Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Christmas.


Have yourself a merry little christmas.

God Jul på er alla!! Hoppas ni får en underbar kväll, för det tänker minsann jag ha. Julen kommer alltid vara speciell för mig, för man hittar alltid hem när det är Jul, och alla samlas. =)

Nu ska jag fixa iordning chokladfontänen.. yummi! =)

Sleepy Sleepy Me!

Dagen har varit hååård... Bestämde oss för att ha stängt imorgon på julafton ändå, så vi skulle hinna med mycket på rean idag. Var sex personer på jobb, men ändå är vi inte färdiga och vi jobbade i 10,5h... Men jag var med Patricia och Ceca på ovanvåningen hela dagen, så det gick rätt snabbt ändå... Käkade lunch på Jensen's med Mia (The Boss) och Ceca också, myysigt, dock stressigt!
Sjukt vad jobbig dagen har varit jämfört med en "vanlig" arbetsdag.. Så mycket som ska fixas och ut i butiken, larmas, märkas, galgas, hängas om och springa upp och ned hela dagen. Men med OB.n så blir det fin lön för dagen.. Gotta stay positive!


Träningsfri julafton!

Jiihooo! För första gången på flera ÅR så har jag för en gångsskull INTE träning på julafton.. Åh, ska bli så skönt att bara kunna njuta helt och håller av dagen.. Det blir en ny upplevelse =)

Meningslös Lördag.

Har haft en mucho mucho tråkig löördag! Fast ändå väldigt skön på något sätt... Tränat, lagat mat, och sen bara varit! Tilisha & Ashleigh var också hemma ikväll, Mor & Far har varit i Klågerup och Tina har jobbat... Jag skall jobba imorgon, så nu ska jag i säng! Ovisst när jag slutar imorrn eftersom det är mycket som skall fixas till annandagjul då rean börjar.. =( Men vi är många på jobb imorgon, så om vi är riktigt effektiva så slipper vi förmodligen att börja redan klockan 06.00 på annandagjul. Hoppas, hoppas, hoppas.

Godnatt snällt folk!

It's friday!

Fredag, och jag har hunnit med träning, jobb och massage och nu är jag faktiskt räätt så trött... Jobbet gick braa, var ju löning idag, så grymt mycket folk och rikigt bra försäljning! Det tycker vi om! Annars så var jobbet också trevligt då jag jobbade med Patricia, Matilda och Volia! Ledig imorgon, så då blir det cykel och försöka fixa sista julklapparna.. Annars är det kört för min del då jag även jobbar på söndag!

Nu har jag tryckt i mig lite pasta, så nu ska det bli sängen, skööönt! 


Timbuktu & Damn!

Det var G-R-Y-M-T! Jag lyssnar inte ens på den sortens musik annars, visst, jag kan egentligen lyssna på allt möjligt utan att riktigt lida, men det är inte så att jag går och suktar efter Timbuktus nya skivsläpp o.s.v, o.s.v, men faaasen vad grym den killen är på scen. Störtskön med ett så coolt liveband. Grymt coolt det hela, de bjuder verkligen på sig själv!

Bästa repliken var när han inledde sitt sista nummer för kvällen med att säga; "Jag vill nu passa på att ge lite kärlek till min syster Anja och alla tjejer som är här ikväll ifrån BIKBOK!" Yeeeeah Baby!

Kul att träffa de andra malmöitiska och lundensiska BikBok.arna också, har ju bara varit med Köpenhamns-regionen förut. =)

Skånepåg!

Ikväll ska jag till KB och se vår alldeles egna Timbuktu. (Jo, jag vet, märkte själv att jag fick lite "Skåne-syndrom" där.. ) Men i alla fall, istället för julbord så ska Burlöv-, Nova-, Södergatan och Lovestreet-BIKBOK se "Timbuktu & Damn!" ikväll. Var först jäkligt osäker på om jag skulle dit faktiskt, är rätt trött och känner att en hemmakväll skulle suttit fint med tanke på att jag både ska träna och jobba imorgon.
Sedan läste jag alla recensioner om Timbuktu och Damn!'s samarbete och de har fått 5/5 och enorma hyllningar av alla, plus att Cerdic gav mig ett "Klart som fan du ska dit!"-tal, särskilt eftersom jag aldrig förr sett honom spela, fastän han varit i trakten ett ANTAL gånger.

Så nu tänkte jag slänga ihop lite käk, klä på mig och sedan försöka hinna med en tupplur innan jag drar, skall nämligen vara på Lovestreet redan klockan 19.00 fastän han inte är på scenen förrns 21.00.. (Står det på nätet ja, bör väl räkna cirka 22.00.. snällt räknat då!)

Bruce Willis? Singer?!

Va? Är det jag som är för ung, och därför missat det? Eller är det något alla vet och som jag bara har missat för att.. ja.. för att jag tydligen brukar missa väldigt stora saker. Det var till exempel först förra veckan som jag upptäckte att "Mr. Bombay" faktiskt bara var en svensk som klätt ut sig. (Shame on me, jag vet.)

I alla fall, det jag skulle komma till var att jag ALDRIG förr hört att Bruce Willis kan sjunga? Och det låter ju mysigt också =)


Tråååktråk

Dagen har enbart bestått av träning, känns det som. Såg fel i programmet så har fått pussla för att få ihop allting.
Har även varit en tur på OBS! ikväll så nu är det bara 2 klappar kvar; Rene & Bengt (usch, vad tråkigt när man blir stor och stadgar sig och börjar räknas som EN person tillsammans.) samt Ashleigh! De svåraste kvar alltså.. hmm..

Imorgon blir det träning och jobb ifrån 10-19, så är väl hemma vid 20 någon gång, beroende på hur stökigt det blir i butiken... Så nu ska jag sova så ja hinner träna och koka ris imorgon bitti. UH, alldeles för seeeent i säng.

Niight night.

Viggo, igen.

Viggo lade precis en brun liten plutt i min hand... Jag vet inte riktigt hur jag skall tolka det, men där finns två sätt att göra det på i alla fall;

1: Han känner sig så ruskigt trygg hos mig att han tar sin frihet att bajsa i min hand.
2: Han vill markera mig som ett No-No område och i framtiden när han kommer i närheten av min hand så kommer han känna på sig att jag är damen han inte alls tycker om.

Eller så kanske man bara ska ta det som det är; Viggo är en hamster och det är bara att acceptera att han kommer lägga små bruna pluttar just precis där han känner för det. I alla fall tills jag och Tina fått honom rumsren.

Det Nya Språket.

Tilina - says: Miss Yooooooou!
Cerdic. Kung Zlatan. says: missar dig också.

Cerdic. Kung Zlatan. says: (saknar dig också betyder det på Cerdiska)

Snällt att han förklarade så jag förstod vad han menade.. Annars hade jag nog fasen fortfarande gått runt och funderat på det..


Birgitta Granberg - Estradpoet

Tittade nyss på TV4.s nyheter, var ett reportage om den coolaste damen på länge, 83 år gammal om jag hörde rätt. Hon är en estradpoet (Nej, jag vet i själva verket inte vad skillnaden på en estradpoet och en poet är, men det lät ju jävligt smart faktiskt.) Just nu är hon i full gång med att skriva en dikt om ett besök på gymmet, när hon då får frågan "Så du har själv aldrig varit på ett gym?" så svarar hon sött; Jag nej?! Uh nej.. uh...
Varför hon valde att skriva en dikt om just gym? Här är svaret;
"Jag har aldrig förstått varför folk anstränger sig så mycket när dem kan vila, så jag tänkte att jag måste ju skriva om det"

En rad ur hennes dikt; "Han lovade mig att kolla på min fysiologiska hälsa, då lovade jag honom att ha siktet inställt på beach 2011."

Birgitta Granberg mina damer och herrar, damen med en jäkligt skön inställning.

Viggo!!

JEEEJ!

Äntligen har vi fått en ny familjemedlem! Vår 12e hamster har nu anlänt till vårt hus.. (Nej, vi har inte 11 stycken just nu, men sammanlagt så har vi haft 11 stycken förut.) Den heter Viggo och kommer ifrån Ballerup. Det är alltså en framtida Velodrom-hamstercyklist som vi har fått i uppgift att ta hand om.

Tina var hos Jay igår, och han berättade en söt liten historia för henne;
Det var en gång en pojke vid namn Jay och en annan.. vid namn Jays vän, som gav deras vän en lite hamster i födelsedagspresent. Inklusive bur såklart.. Vännen blev skitsur men var ändå tvungen att ta hand om det lilla livet.. När det sen kom fram att hans lillebror var allergisk, så antar jag att vännen måste ha hoppat av förtjusning, nu var han ju tvungen att göra sig av med den! Han försökte på alla möjliga vis, till vänner, dagis, och till och med Jay.. Men förgäves... Till slut kom räddningen; Tina! Vi i vår familj har ett väldigt svagt hjärta för just hamstrar, alltså ett hamsterhjärta.. (Dock lite större än deras) Så det var ett självklart val att ta hem det lilla krypet. Så nu är Viggo i mina och Tinas händer.. Hehe...

Kanske inte så bra idé att berätta för er om att vår trädgård lika väl hade kunnat vara med i Djurkyrkogården... Antar att i alla fall Tilishas hamstrar, fyra stycken, dog av övervikt.

juljuljuljuljuljuljul

image297

Julbaket blev...

... inte färdigt. =) Gjorde bara kolor och brända mandlar ikväll, fortsätter med resten imorgon!
Brända mandlarna image295blev ruskigt goda!! Yummi!

* 500 gram skalade sötmandlar
* 6 dl florsocker + extra att strö över vid delningen.

- Smält florsockret tillsammans med mandlarna i en stekpanna, rör om hela tiden.
- När mandlarna börjar göra ljud ifrån sig, "knäppa", så ta stekpannan ifrån spisen och låt svalna cirka 1 minut.
- Häll ut mandlarna på bakplåtspapper och strö över mer florsocker och börja dela.
- Ät sedan upp de snabbt, innan någon annan hinner före.

Modern julmusik?

Fann precis en, för mig, ny version av "Last Christmas".. Jaja, jag vet att man ska tycka "Wham" var dåliga, och de var väl heller inte världens bästa, men de hade sina stunder! Detta var en av de där. Men i alla fall, tillbaka till saken, den här nya versionen som jag precis hittade är Cascadas moderna dance-version. Och den är heller inte fyskam, inget som jag sätter i iPoden till träningen precis, men OK som bakgrundsmusik till julbaket va??


Cascada - Last Christmas

Holiday Spirit!

Har kommit in i en riktig julstämning nu.. Juuhiioo! Älskar egentligen julen, och det blir mycket folk här hemma i år; Rene & Bengt, Mysan, Jonathan, Tina, Tilisha, jag och Mams & Paps! =)

Så idag har jag satt på mina jul-LP.s och de har spelats varma kan ni tro. Bästa julmusiken är utan tvekan den gamla sköna ifrån 50-60 år tillbaka.. Frank Sinatra, Bing Crosby, Nat "King" Cole, Dean Martin, Jim Reeves och Elvis.


Elvis - Santa Claus is back in town





Dean Martin - Let it snow! Let it snow! Let it snow!

Trött.. trött...

Ruuuskigt fint väder idag, termometern stod på -1 grad imorse och solen sken och flaggorna hängde ned längs flaggstängerna.. (Mer perfekt vinterväder i Skåne för cykeln kan det knappt bli?!) Så tog MTB.n och cyklade grusvägar ut till Kullatorp och cyklade runt inne i skogen någon timme och sedan tillbaka.. Fint distanspass, men tröttheten har sköljt över mig nu och jag är säker på att jag skulle somnat på 10 sekunder om jag lagt mig i sängen nu.. Men så kul ska det inte bli!  Ska till AG.s nu och köpa lite mandel och annat gott, för ikväll ska det göras julgodis.. Knäck, kola, chokladkola, saffransskorpor och brända mandlar.. YUMMI!

För övrigt är jag också igång med projektet "Pimp my suitcase". image294
Hatar det faktum att alla resväskor ser exakt likadana ut när de kommer ut på rullbandet på flygplatsen, så jag har tagit tag i saken och min väska ska fasen synas när den kommer ut på rullbandet i Colombo!

Goodigood

Viktor är bra.

Voila!

Brist på tid

Ska i säng nu så hinner inte skriva nååågot alls egentligen faktiskt.
Kan bara sammanfatta det senaste dygnet i några ord; Lucia Movie Night, Wenches 40-årsfest, Kim sover här och träning.

Så skall jag även publicera ett av Cerdics drömmande uttal;

"Andra gången nu jag vara nere på gymmet. Börjar nästan tro att jag ska klara av att börja träna på allvar. Tänk om jag, på fullt allvar, kommer få muskler. Undrar hur det kommer kännas."
- Kl 11.23 den 13e december 2007.

Varför gör jag inte såhär oftare?

Grymt skönt att vara färdigduschad och det hela redan klockan 11.00 på förmiddagen! VARFÖR gör jag inte alltid på detta viset!? Men har fått sovit alldeles för lite inatt, låg och vred och vände på mig i tre timmar, nej, ni läste inte fel, tre timmar. För att försäkra mig om att ni inte missat något, så skriver jag det igen, tre timmar. 8-) (Även första gången i mitt liv som jag faktiskt gör den smileysen. )

Så nu har jag ätit och lite grann annat, så ska ta en liten förmiddags-powernap och återfå lite krafter.
Måste ringa Kärleksgatan också och byta bort en av mina vakter, råkat ta en lördagsvakt den dagen vi ska åka till Göteborg med Mams & Paps! =/

Sov sött.

Planera.

Så har jag fått mitt jobbschema för decembermånad nu..

Nu gäller det att planera sina dagar igen!

Good Night Sweethearts.

Bedtime!

Personalmöte på Kärleksgatan imorgon, och eftersom jag har en del träning att stå i imorgon så bör jag gå i säng nu, ska bara föra över filerna ifrån pulsklockan till datorn först.. Så vi hörs imorrn!

Förresten, Cerdic, I need to see you innan onsdagkväll! Bara så du vet. =) Snart 1 en hel vecka sedan sist!

image293

Helg med Kim

Igår kom min brorsdotter Kim hit, vi handlade naturgodis och mös med TV-filmerna "Confessions of a teenage drama-queen" och "How to lose a guy in 10 days". Jag är fullkomligt förälskad i den sistnämnda filmen, blandning av chic-flick och kärlekskomedi i ett. =) Så sov hon hos mig och stack hem idag. =( Kanske kommer hon nästa helg igen.. Men vi ses i alla fall redan på torsdag, på min systers 40-årsfest.. (Wicked family, jag veeet.)

image293
image294
Love you!

Liten & Stor

... och den enda skillnaden är egentligen bara att man har gått ifrån Lunarstorm till Facebook.
När man var yngre och gjort slut med dåvarande pojkvännen och tog steget ifrån att ha en civilstatus (som man för övrigt knappt ens visste vad det ordet betydde) som "Stadigt sällskap" till "Öken" så innebar det verkligen att ÅH NEJ, det är verkligen slut.

Nu går man ifrån "We're dating" eller "We're practically married" till "It's complicated" eller "Single", och det innebär fortfarande samma sak; ÅH NEJ, det är verkligen slut. Nyheten kommer upp på sidan när du klickar på "Home" i högra hörnet och alla dina "Vänner" kan se den stora nyheten, och precis som när man var liten så hör folk av sig som man inte riktigt pratat med ordentligt på ett bra tag.

People are animals, and life is sad. Lite grann tycker jag allt?

Idol och Skåning-syndromet.

Helgen är sluuuut känns det som. Bara lördag, I know! Men eftersom jag förtillfället, till och med måndag, går utan jobb så är varje dag helg för mig... ;) Bara en enda sak som skall skötas, och det är träningen, sen så är det ju en annan historia att jag är så jäkla seeeg så även om jag bara har 1½ timmes träning någon dag så är jag ändå inte färdig med det hela förrns efter 15.00 typ...

Men, nu kom jag ifrån ämnet.. Ingen större överraskning iofs. men för ovanlighetens skulle tänkte jag försök hålla mig till rubriken... Vilket jag misslyckas med totalt, men here we go! Igår blev det Idol-tittande och min älskling Marie vann. Får goosebumps varje gång hon sjunger.
Förlåt, jag vet att jag är Skåning, och vi skåningar lider ju oftast av en sjukdom som innebär att man skall älska allt ifrån Skåne och det som är utanför Skånes gränser är oftast skit. Så detta innebär ju att jag egentligen skulle ha velat att Amanda eller Andreas skulle ha tagit hem hela skiten. Jag skulle alltså ha varit en kvinnlig version av Cerdic med andra ord. MEN! Jag svek er tyvärr denna gången...
Marie är en typisk "Idol", en som passar i Idol-ramen, med en ruskigt mäktig röst. Amanda är en artist, en cool rocktjej som nog kommer gå långt med sin lite Maja-i-TheSounds-stil. Men, vems röst passar bäst in i på den kommande Idol-skivan? Om den kommer följa samma spår som de tidigare tre skivorna så är det ju Maries powerballad-röst, no doubt.. Med detta menar jag absolut inte att Amanda är dålig, nej nej nej. Tvärtom, jag menar att Amanda är cool. Men med hennes coola skrovliga röst så bör hon göra sitt eget, coola soul-50-80tals-inspirerade race, inte Idols koncept. Då blir det nog bäst!

Som jag även såg i tidningen.. vem är det egentligen man mest minns av alla de svenska årgångarna av Idol?

Daniel Lindström eller Darin Zanyar?
Agnes Carlsson eller Sebastian Karlsson?
Markus Fagervall eller Erik Segerstedt?

Det verkar nästan gå bättre för de som kommer 2a och får köra sitt eget race ifrån början...

Och, nu känner jag mig dessutom som en nörd.. Dels för att detta var ett av de längsta inläggen i min historia, och för att detta ett-av-de-längsta-inläggen-i-min-historia handlade om, just det, IDOL.
Lord, please forgive for I have sinned.

Pick up the phone...

It's Stockholm Calling! Ultracoola Sophia Somajo's hit "Stockholm Calling" spelas varm här hemma och har verkligen fastnat i mitt huvud!! Ni som inte upptäckt denna låt än, bör lyssna och kolla på denna skönhet! Och ni som redan hört den bör göra det en gång till! ;)


Hahaha!

Taget ur Enes blogg ifrån igårkväll;

"I just came home from Tilinas place. Me and that 1.49cm sweet gal' watched the movie named in my title."

Haha, hur många gånger ska jag behöva berätta för folk att jag faktiskt är ovanför 1.50-strecket nu!?! =p

Lucky Number Slevin

Har nog aldrig förut kollat på såhär många filmer under  en och samma vecka...
Men det är trevligt! Låta sig försvinna in i en låtsasvärd i
1½ - 2 timmar... Och ikväll var det så dags för att se "Lucky Number Slevin", med den så ruskigt coola Bruce Willis och så hunken Josh Hartnett... Den var faktiskt bra, lite halvskum och lite halvseg i slutet, men genomtänkt och överraskande!

Tänkte gå och lägga mig snart, har blivit alldeles för sent på sistone!! Så imorgon blir det som vanligt en supermysig frukost, sedan iväg och träna! Så får vi se på vad dagen bjuder på.... Funderar faktiskt allvarligt på att packa min väska till Sri Lanka snart.. Rätt enkelt egentligen, bara att slänga ner alla klänningar jag har, plus några leggings och några längre linnen/tröjor och lite ballerinaskor.. DONE! Nej, nu överdriver jag nog lite...
Lite svårare är det nog att packa ändå... Men jag önskar att det inte vore det =)

Movienight!

Har precis hämtat ut biljetter till Lucia Movie Night, blir Jonathan, Tilisha, Jag, Krille, Matte och Cerdic! Mysigt! Varit där 2 ggr innan, med Jenny, Carro, Tina & Tilisha.. Man är ju nådigt trött dagen efter, men det gäller bara att sova ordentligt den 12e så ska man väl vara någorlunda klar
i huvudet på torsdagen sen!

På torsdagkväll är det dessutom 40-årsfest för vår syster Wenche.. uh, det blir ett tufft dygn!

Nu ska jag träffa Enes!
Ciao!

Gårdagens umgänge



image291

Evan Almighty

Igår skulle jag se film med Tias, då vi mötte Måns & Robin på Nöjes
och bestämde oss för att ses allihop istället, hemma hos mig! Eftersom ingen hade sett "Evan Almighty" så var det ju väldigt passande att ta den.. Hur ofta är det annars som vi kommer över en film som ingen sett förut??
Men, den var faktiskt inte så bra... =/ "Bruce Almighty" däremot, folk säger alltid att den är skitkul, så jag blir nog tvungen till att hyra den någon dag!

Trevligt att ses med de tre igår i alla fall, det är ju inte varje dag man umgås... Och Robin åker ju snart in i lumpen.. Ska vi se här, om jag har  lärt mig vad han ska vara än.. Jägarsoldats specialist... Kan det stämma? I alla fall så innebär det att han kommer vara lååångt norrut. Åker 3 dagar efter att jag kommit hem ifrån Sri Lanka, så blir till att se lite film nu innan nyår!

By The Way, Cerdic är grym.

Shoppingdags


Skulle ut och handla julklappar.. Men det blev istället lite make-up och den utmärkta universalsalvan "Rosebud" som är så hyllad i alla magasin... Så nu hoppas jag att den är bra också! Fast med Varner-rabatten kostade den endast 35 kronor, tillskillnad ifrån Tilishas 85 DKK som hon lade ut ;)
Så med Varner-rabatten gick allt det här på bara 280 kronor... Det är inte helt fyskam..

image290

Gift-time!

Fick en present igår av Tilisha, för att jag klarade körkortet.. =) Superdupersöta morgontofflor!! Och varma och gosiga är dem också.. Det vet Cerdic, för jag lät minsann honom inspektera dem igår! (Läs "tvingade" istället för "lät".) Fast först trodde jag det  var uteskort. Så med ett påklistrat leende sa jag "Höhö... Tack?..:" tills hon lite buttert sa "Det är faktiskt morgonskor!!"

image289
TACK!

Tina Dickow

För ungefär ett år sedan satte Niclas Slot i Tina Dickows CD "In The Red" i bilstereon och jag blev direkt förälskad. Föll handpladask för hennes röst. Hon kommer ifrån Danmark och räknas som en av landets bästa musiker och en av de danska dagstidningarna skriver såhär om hennes nya album "Count to ten";
"Den mesterlige sanger/sangskriver Tina Dickow hamrer sin position som en af landets bedste og mest substantielle kunstnere fast med sit suveræne fjerde udspil"

Vissa spår på hennes skivor är danska, men 90% är annars engelska... Och hennes danska tolkning av Leonard Cohens "Hallelujah" är helt fantastisk... Och spåret "Back Where We Started" på bonusskivan till "In The Red" är en av mina favoriter.. tyvärr finns det inte så många klipp på YouTube men här är ett live-klipp med "Nobody's man" ifrån 2006!


Prima Ballerina

Cerdic - Så måste vi se den där "Ballerina Man" också!!!
Tilina - ...? Va? .. "Cinderella Man"?
Cerdic - Just det ja.. Höhö.

The Recruit

Igår var som sagt Cerdic här.. Och för första gången typ någonsin så skippade vi att hyra film och letade upp någon dammig gammal film här hemma som ingen av oss sett. (Nej, förlåt, 2a gången.. En gång såg vi Jonathans "Anchorman"..) Så hittade vi "The Recruit" som ingen av oss någonsin sett förut. Dålig stil, jag vet. Så eftersom det känns som om jag och Cerdic är de enda i hela världen som inte sett denna innan så känns det inte som om jag behöver gå in på mer detaljer om filmen, mer än att den var jäkligt bra!

Och jag har aldrig förr fattat hela grejen med Colin Farrell, att han ska vara så snygg? Men efter denna filmen så förstår man.. Bra film och bra ögongodis i en och samma förpackning!



This is Me.


image288

Måste erkänna att det faktiskt är rätt likt... ;p

Fullspäckad vecka!

För första gången på länge känns det som, så består veckan av mycket mer utöver träningen... Skall träffa nära och kära varje dag hela veckan, och på fredag är det förmodligen middag i Köpenhamn med BikBok-Köbmagergade, lördag är det myskväll hos Mysan (Vitsigt, jag vet ;p) med Annika, Tilisha, Nathalie, My, Sanna (?) och Tina.. Sedan gissar jag på att söndagen bjuder på film med Cerdic, precis som alla andra söndagar. =)
På måndag skall jag dessutom på Personalmöte med BikBok-Kärleksgatan. =)

Ska snart röra ihop lite mat, och sedan blir det ett TC-pass innan Cerdic och jag skall träffas och köra den vanliga genomgången; "Vad har hänt i våra liv senaste veckan?".

Sov 10h inatt, hallelujah, det var verkligen nödvändigt!!


Seriöst bakande!



Jag var sjukt seriös när jag bakade igår och tog på mig min kockrock, första gången sedan maj. Allt för att inte få saffranspulp på mina kläder... Iiih, den väckte känslor. =) Vill tillbaka till Vipan ibland faktiskt. Till Sara och Liselott.

Mer Idol-snack..

Tilina säger: Vadå då? Tråkiga Tanten ska vinna

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Är du dum i huvet?

Tilina säger: Amanda e cool, ,men Tråkiga Tanten e så bra

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Amanda hade fan egentligen bara behövt köra den "halleluja"-låten en gång, så räcker det

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Tråkiga Tanten berör inte, Amandas sång väcker känslor

Tilina säger: Tråkiga Tantens också, i "I have nothing", men Amandas "Hallelujah" var så JÄKLA bra.

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Ja, den var riktigt bra. men hon förmedlar inte alls någon känsla på samma sätt som Amanda.

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Och sen så borde Tråkiga Tanten diskas för all evighet efter sin misshandel av "Maneater".

Tråkiga Tanten är alltså Marie. Men man får inte uttala hennes namn av Cerdic verkar det som, utan det är "Tråkiga Tanten" som gäller där, punkt slut. Och han är i alla fall jäkligt bestämd på sina åsikter.. Tur att han är så rolig som han är, så jag tycker om honom i alla fall.


Idol-snack...

Cerdic och jag låtsas verka väldigt kunniga på musikområdet och diskuterar Idol i evigheter..

På tal om Andreas och till slut även mig;

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Jaja, klart Marie är bättre egentligen, men Andreas kan uppenbarligen sjunga bra som fan.

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Sen att han inte är lika jämn

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Men typ som att han fick "Conga", som INGEN i Sverige klarar av på så kort tid, och amanda fick en jävla låt som passade henne perfekt liksom, haha.

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Juryn valde nog inte riiiktigt rättvist där

Tilina säger: Haha, men ja diggar juryn

Tilina säger: Jag kan sjunga "Conga".

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Hahaha

Cerdic. Kung Zlatan. säger: ;D

Tilina säger: Cooome on everybody lets doo that conga, know you cant control your body any longer!

Tilina säger: .. Jag sitter faktiskt å sjunger, så jag kan

Cerdic. Kung Zlatan. säger: Haha, sen ska du sjunga det bra också ;D

Tilina säger: Haha, det GÖR jag!

Märker hur stort förtroende han har för min musiktalang i alla fall.. Han är en av få utvalda lyckliga människor som får höra mig sjunga i verkligheten... Och jag vet att han innerst inne är väldigt lycklig för att han är en av dem.. Han bara låtsas vara sur för att han har blivit en av dem.


Helgen lider mot sitt slut...

Har haft en supermysig hemmahelg! Just what I needed!

Igår var vi som sagt på Nova, sedan hyrde Krille & Tina fyra filmer som vi skulle se.. Krille hade nämligen tagit med sin projektor, som vi kopplat in i mitt rum så det var lite som en egen bio! =) Fast först skulle vi baka lussekatter... 6 pers blev till slut 3, och det blev mina & Mattes lussekatter mot Tilisha och Jonathans.. Våra vann helt klart i kategorin "Finaste", men Tilishas smakade fasen mer saffran! (Grr... Men, det gör inget. Våra var iaf fina. ;p)

Fast vi blev färdiga så sent, så när vi väl skulle börja kolla på film var alla dundertrötta, och eftersom de hade hyrt "Parfymen", som jag sett innan, så gick jag ut därifrån, och när jag kom in så låg 5 personer och sov i mitt rum. Snäll som jag är, så väckte jag alla och såg till att jag fick sova i min säng! Med bara Tina denna gången. =)

Idga har det blivit träning samt en tur i byn på julskyltningen och köpt lite kaaugor ifrån Bengts.. Nu ska jag till City Gross med papsen, och snart ska Krilla & Matte hem!

Puss å God kväll! ... Fast jag kommer förmodligen skriva här igen innan jag lägger mig idag...

Sängrekord!

Nejdå, det är inte så farligt som det låter ;)

Krille & Matte är på besök sedan igår till imorrn! Trevligt, trevligt! Tina var ju på julefrokost igår så Krille skulle hämta henne 04.00 på Malmö C, så vi var uppe ett bra tag för å hålla honom sällskap, sen lade vi oss alla i min stora säng och pratade... Somnade, och Krille stack till stationen... Vaknar upp av en väldigt full Tina som studsar ner i sängen och så lägger sig alla 4 som packade sardiner i sängen.. Uuuuh! Tina tog dessutom med sig sin hamburgare ner i sängen.. Mysigt.. =p
Så nu jag nytt sängrekord på 4 pers i sängen... Med 4 täcken också.. Kändes nästan som om man var i Karribien.. SIst var 3 stycken då Liselott, Marie & Sara va här.. =) (Nej, jag räknar inte fel, jag sov nämligen på golvet.. The best for the guests!)

Har precis kommit hem ifrån Nova.. tomhänt! Fann ingenting. Så nu ska vi iväg och hämta Tilisha & Jonathan, sen ska vi baka lussekatter! =) Så blir det väl film på det sen!


RSS 2.0