10 timmar sömn och en underbar dag.

Fick 10 timmars sömn inatt, mycket välbehövliga skulle jag vilja tillägga. Vaknade av ljudet ifrån elvispen, kommer ut och systrarna står och bakar till ikväll! Så söta =D (Tina skulle vispa ägg och socker pösigt, grön som hon är på det här så frågade hon oroligt; "Men, det finns ingen risk att jag råkar vispa det till smör va?!")

Känns lite oroligt att jag absolut inte har koll på någonting som händer ikväll. Allt jag vet är att vi ska vara i Köpenhamn kl 20.00... Scary! Men det ska nog bli kul =)

Nu ska jag ut en tur på cykeln!


Vilken bloggtyp?

image110

Stämmer ju faktiskt en hel del.. Se efter du också?


Så var 12 år över.

Sista dagen idag. Lite sorgligt faktiskt. Sista gången alla vi kommer vara i bageriet tillsammans. Äta vår traditonella frukost i B12 (eller 11..eller 10.. haha, så bra koll har jag ;)) and so on, and so on.. Men det kändes faktiskt lite grann när man sa hejdå idag. Skulle stanna kvar och göra studentskyltarna idag, men jag hann inte, så tjejerna lovade att rita dit en liten pingvin ifrån mig! =)

Från en sak till en annan; har jag varit i Hjärup och fått kollat upp mitt födelsemärke idag, såg helt ofarligt ut men fick erbjudandet om att ta väck den bara för säkerhets skull.. har bokat en tid men ska fundera på det. Ifall det nu inte är något farligt så är det kanske lite onödigt att behöva gå igenom att bli snittad, sydd och lokalbedövad (aldrig gjort något utav det förut) och som grädde på moset få ett stort rosa ärr på armen. 

Lite info om vädret kanske? Grym blåst och supermulet. Lust att cykla ut idag? Neeej. Men men. A girl's gotta do what a girl's gotta do.

Fullspäckad dag imorgon..

Skolan börjar 07.00. Sista gången jag någonsin kommer att stå i Vipans butik. Lite blandade känslor där!
Sedan skall jag ta mig in till Hjärup kl 14.30 för att kolla upp ett födelsemärke. Man vill ju inte gärna ha cancer som 18åring.
... Jag vet, jag är också lite dramatisk av mig, men det är bättre att kolla upp det och vara säker än att vara ovetandes!
Efter det är det några timmar på cykeln som väntar. Blir en sen kväll. Ser ut att bli Lomma - Bjärred - Lödde - Häljarp - Kävlinge - Gårdstånga - S. Sandby - Dalby - HEM!
Det värsta är att det ser ut som om jag kommer få avverka dessa timmar helt själv. Kul... Verkligen ;)

Ett steg i rätt riktning.

Nu har jag varit iväg på körskolan och bokat in 6 stycken körlektioner med start den 7e juni. Spännande... =) ... Och nervpirrande. Men det ska nog gå bra! Ifall andra kan fixa det så kan ju jag också fixa det!

Förresten; sett det sjukt coola märket "Original Penguin"? ... Bara för killar dock. =/  Visst, det kanske inte är så spännande.. men för mig som är något utav en pingvin-lover så är detta grymt. =)

 Tänk att ha en sån söt liten Pingvin att pryda ens hoodtröja. Jag vet någon som skulle vara ett perfekt present-offer för denna tröja. Guess who?


Stan!

Nu ska vi in till stan! Har ju vila idag också, så lika bra att passa på att njuta ordentligt =)

Uppe tidigt idag...

Nu har man varit vaken sedan ett antal timmar tillbaka...Och är förvånansvärt nog inte alls trött. ... Den smällen kommer väl senare ikväll istället... =)
Har regnat och åskat sedan 03-tiden... Så mysigt att ligga i sängen och höra regnet smattra på plåttaket utanför mitt fönster. =)

Planen för idag är att äta lite frukost, göra mig i ordning för att åka med Tilisha in till Lund och hämta upp mamsen för att försöka hitta en klänning hon kan ha på sig på min student! Sen ska jag hämta min studentklänning samt försöka hinna med en sväng inom körskolan. Nu är det dags att ta tag i allting!

Så var man hemma!

Lördag - Söndag var jag som sagt i Västerås för att köra Tjejtrampet (cup för damerna...) En jäkligt platt bana, högsta punkten på banan var 19 höjdmeter.. Haha, det är inte mycket att hänga i granen ;) Med tanke på hur säsongen har varit hittills, på gränsen till övertränad och allt det där, så är jag mycket nöjd med helgen. Satt lite för långt bak när vi svängde in på cykelstigen bara, så rullade in i mål i mitten av klungan. Som vanligt massa klydd med Tjejtrampets resultatlistor, verkar finnas sådär 5 olika. Men jag litar på Serras lista =)

Kom hem ruskigt sent igårkväll och har ett hårt träningspass som väntar mig ikväll så kände bara att jag var tvungen att sova ut ordentligt, så blev ingen skola för mig idag. Känns lite dumt med tanke på att det är näst-sista skoldagen, men samtidigt, pallra sig upp på morgonen med alldeles för lite sömn i kroppen för att dansa 1½ h baldans, eller sova ut ordentligt och vara back on track? .. Hmm.. inte så svårt val ändå =)

På onsdag är alltså sista skoldagen!

Avresa Igen!

Som vanligt när det vankas helg så innebär detta; bilresor..
Om 45 minuter åker Tina, papsen och jag iväg till Västerås för att köra Tjejtrampet, som är Sverige Cup för oss damer. Detta är Tjejtrampet-premiär för mig, och för Tina på sätt och vis också, sist hon körde det så gick det ju i Stockholm. Lång bilresa för att endast köra 5,5 mil imorgon, men, vad gör man inte!

Nästa vecka blir relativt lugn i alla fall. Utgång på torsdag i Köpenhamn, fira 18årsdag med Niclas som fyller 25 samma dag i Västra Hamnen på fredag. På lördag blir det en tur över sundet med cykeln i bagageluckan. Och på måndag är det bal-dags! .. Visstja, det påminner mig om att Cerdic och jag måste ut och köpa slips i veckan..
Sedan är det bara 7 dagar kvar på Vipeholmsskolan.

Frukostdejt

Ikväll skulle jag egentligen med Tilisha och Tina till KB för att se Sha La Las, Jive och The Sandmen. (Tilishas buddies, därav varför.) Men efter dagens långa träningspass så kände jag verkligen inte för att dress up och vara social! ... Cykelsyndrom.
Så jag tog en lång skön dusch och papsen och jag beställde hem mat och allt det sista är fixat med skolan.
Nu dröjer det jäklar i det länge tills jag ska lämna in något mer skolarbete. Sådär.. 2-3 år.. eller.. kanske aldrig?! Vem vet? =)

Vi börjar dessutom få ordning på vår planering av studentdagen! Det preliminära är champagnefrukost at my place, sedan lunch i Lund och efter det ska dagen bara rulla på och vara otroligt bra ;)

Imorgonbitti ska Carolin och jag ha frukostdejt. Myspys!

Svamp

... Don't worry, jag har inte drabbats av någon sorts svampinfektion. Tänkte bara underrätta er alla om detta stora fenomen som hänt ikväll; Jag har... hör och häpna... helt frivilligt käkat tusentals (inte tusentals, kanske 5, men det kändes som tusentals) svampar ikväll! ... Det värsta var att det faktiskt var gott! Inte alls så äckligt som jag kom ihåg att det var.

Såklart gjorde jag misstaget att ge ifrån mig ett glädjetjut över detta, som i sin tur gjorde att mamma fick nys på vad som nyss hänt, så nu kommer jag väl bli itvingad svamp resten av året. Samma visa förra året då jag under flygresan ner till Gran Canaria med Viktor lärde mig att äta broccoli. Detta fick mamma också nys om och jag fick minsann äta upp att jag sa det till henne. uh..

Traditionella Lomma-dagen.

I sann Vipan-anda averkades den traditionella friluftsdagen i Lomma.
.... Denna dagen innebär för oss; gör absolut inget mer än nödvändigt, tänd grillen och mys.
Var riktigt ruggigt väder när vi kom dit imorse, men LP2 och LP3 kurade ihop sig i en liten hörna och grillade ändå.
Som vanlig började det bli riktigt segt vid 12.30, så Carolin, Flisan och Jag drog in till Lund och Make Up Store för att inhandla lite lösogonfransar till balen.
När vi kom hem åkte Carolin och Jag till sömmerskan och hämtade upp våra balklänningar. Jag gjorde även sista prövningen av studentklänningen! Den sitter som ett smäck! Inte varje dag man syr upp en klänning ifrån scratch.. =)
Känns lite sådär lagom lyxigt! (Självklart beroende på vart ens lyx-gräns går... Men min gräns går redan vid 1timmes bubbelbadande.. det är lyxigt... så även det här. =))


Självklart har min USB-sladd till kameran försvunnit p å villovägar, så Lomma-bilder, hold on.


3 dagar i Uddevalla

           

Hälften avklarat !

Så var provet i samhäll och arbetsfrågorna i Projekt-och-företagande inlämnade.
Har suttit och försökt få ihop ett fungerande schema samtidigt som jag försöker hålla personalkostnaderna nere till mitt låtsascafé. Efter detta så är jag tämligen säker på att jag aldrig kommer starta mitt eget företag. Jäklar, vilket bry det är!
Men men, har några dagar på mig. Visserligen åker jag till Uddevalla på fredagmorgon, men då är det tur att det finns bärbara datorer! =)

Vilken krasch på girot idag!


4 skoldagar kvar.

Panik... Panik... ja, verkligen. Det känns som.. som att, efter den 11/6, vad händer med mitt liv då? Eller, nej, den 12/6 måste jag städa Folkets Hus, så vad händer den 13.e?! =)
Planer börjar smidas om att jag ska följa med Tina när hon sticker iväg till USA i september 2008. Men det är ju ett tag till dess. Jag får väl helt enkelt cykla och jobba på BikBok tills dess. Precis som nu.
Äh.. panik, varför oroa sig för morgondagen?

Har i alla fall endast 4 skoldagar kvar nu. Prov i samhällsekonomi imorgon samt inlämning av arbetsfrågor inom projekt och företagande.
På måndag skall Projektarbetet lämnas in och på onsdagen skall Projekt och företagande lämnas in.
Sen måndagen efter är den 1h bal-dans på schemat. Efter det är det finito.

Så läskigt.

Dagarna i Uppsala.

Blev 2 dagar i Uppsala. Man är, efter alla dessa år, väldigt van vid de långa bilresor som vi cyklister måste utstå. De är helt enkelt ett nödvändigt ont för att kunna komma till tävlingarna långt, långt upp i Svea Rike. Men eftersom Tina och Tove sov som två stockar på både dit- och hemvägen så blev denna sammanlagda 14h resa några riktigt riktigt tråkiga timmar, då jag dessutom bara lyckades sova 2 utav dem.

Men, finns ju fördelar med att kunna vara ifred också, fick möjlighet att för första gången riktigt lyssna igenom min Ipod. När man kör backintervaller i Häckeberga så koncentrerar man sig inte riktigt på musiken i sig... =)
Upptäckte hur otroligt bra Hot Hot Heat är! De som uppskattar Jimmy Eat World's musik bör verkligen ta sig en liten provlyssning på detta band.

Snow Patrol's låt "You could be happy" är också ett nytt måste-lyssna-på.
Textraden "You could be happy. I hope you are. You made me happier than I'd been by far." skriker ut true love. (Ifrån den enas sida i alla fall. ;p)
Att bli lämnad, men ändå önska den andra så mkt lycka, fastän det kanske är med någon annan.

Nej, med allt detta musiksnack så börjar detta nästan se ut som Tilishas blogg. Så nu är det nog dags att sluta skriva för idag. Eller i alla fall för stunden. =)

Söta Lilla Rachel

Nathalies söta syster Rachel är en riktigt fin kvittrande sångfågel... Lyssna på hennes låtar här!

Min fredag hittills...

3h ute på cykeln i regn, regn, regn. Nu har jag kommit upp ur bubbelkaret efter cirka 40 minuters badande..  Det är ungefär vad jag hunnit med idag. Har börjat packa lite smått, åker redan 07.00 imorgonbitti.. Det är planen iaf.
Ska iväg till vår kusin nu, jag och Tilisha. Plugga lite och äta middag!

Spyxet-sammanfattning

Okej, jag är kanske inte rätt person till att göra en Spyxet 2007-recension, eftersom vår kära Rikard är med och jag fullkomligt älskar när han sjunger och spexar.
Men jag har faktiskt bara några få ord att säga om det hela; det var skitbra!

Spyxdag.

Ikväll ska vi som sagt kolla på Spyxet.. Tror det är Cerdic, jag och Andy (?)... Just like last year! Det blir kul, få se Rikard! Förhoppningsvis hamnar jag och Cerdic inte framför någon med vodka i fickpluntan detta året bara. =)

Sömmerskan har varit sjuk hela veckan, så ska först dit på tisdag nu.

För övrigt blir det Uppsala i helgen. Huu, fler och fler saker kommer i vägen för Cerdics och mina traditionsenliga söndagsfilmkvällar. =(

Know me well, know you well.

Lina säger:

du låter arg!

Cerdic. Helvete! säger:

nej jag är inte arg hahaha

Lina säger:

bra

Lina säger:

har du någonsin avrit arg på mig? =)

Cerdic. Helvete! säger:

har jag någon gång varit arg på dig? =)

(samtidigt!)


Uppbak!

Idag var dagen då vi skulle visa upp våra saker vi pysslat med sedan september.. (Hrm.. februari.) Skulle egentligen vara förra onsdagen ju, men med tanke på att många inte var riktigt färdiga ännu så blev det uppskjutet.
Såhär blev mitt resultat i alla fall;


         

Jag har börjat, det är sant.

Jess, nu har jag äntligen börjat med Projekt & Företagande. Visserligen har jag hittills bara besvarat 10 utav 23 frågor, men hey, bättre än ingenting alls, eller hur? =)
Carolin kom och hämtade upp mig och Tilisha i eftermiddags, så jag fick inhandlat min väska till balklänningen. Så nu är allting färdigt! Känns mycket skönt att slippa tänka på det nu. Cerdic och jag kommer bli superstiliga. ;)

För övrigt så har regnet fullkomligt vräkt ner hela dagen. Imorgon blir det skola och cykel, ska försöka få in lite tid till att plugga då också.

Blev sent ikväll.

Alliansen drog ut på tiden ikväll, var inte hemma förrän 22.15... Efter lite mat och ett långt bad så sitter  jag nu här, redo för sängen. Fick värmebalsamet i knävecken idag, huuuujedamig vad det brände efter målgång. Tur att det fanns diskmedel i bilen.

Imorgon är det cykeln som gäller, sen in till stan för att köpa en liten tjusig kuvertväska till balklänningen och efter det ska jag till sömmerskan för att fixa det sista. Planerad dag i alla fall.

På torsdag ska jag och Cerdic se vår kära Rikard i Spyxet! Det ska bli en trevlig kväll =)

image94

Det regnar

Regnet öser ner och vi ska åka om 1 timme. Ja, jo, idag har man ju verkligen lust att köra en allians.
Oh no, nu mullrar det också! Jag vågar inte ens träna i åskväder.

       
Mallorca var bättre...

Jag såg Borat.

Exakt min humor. High fiiive! Tilisha hade ju pratat så gott om filmen så Kim (Min brorsdotter) och jag hyrde den i lördagskväll. Sen mös vi 3 på vinden!

Idag har jag för övrigt också åkt inlines. Första gången sedan 7e klass och jag trillade inte ens! Mycket tack vare Anna och Lisettes hjälp... Jag var dock lite sämre på att stanna, tur att väggar finns säger jag bara.
Sticker lite innan klockan 17.00 idag, så får vi se hur kroppen mår nu.

Bonnamarknad. Haha.

Ja, visst har det varit Bonnamarknad i Staffanstorp under helgen. Höjdpunkten på året då man var liten, man satt och räknade ner veckor och dagar. När fredagen äntligen var kommen var man helt uppspelt och tyckte att världen var underbar. Allt sockervadd man fick i sig lugnade ju heller inte ner en precis.
Men... Jag måste säga, bonnamarknaden är alltså inte lika rolig längre. ;) Haha. Märks att man inte är lika liten längre, men sockervadd, det äter jag fortfarande. =)

Om man bortser ifrån det tråkiga faktum att jag inte kunde åka in till Danmark och tävla i helgen, så har det varit en väldigt bra och mysig helg.
Tilisha åkte in till Danmark igår och är på väg hem just nu, men jag ska åka till skolan om 10 minuter för att ha 2h idrott.. Sen är det bussen hem och ikväll är det allians ute i Stenestad, uppför Söderåsen som gäller.

Nu har jag ätit upp min skål med "Chocolate Wheats" och det börjar bli dags att ge sig av.

En dag i Lund.

image89

I'm the only one left.

Carolin fick körkort igår, så jäkla kul. Flisan håller på att fixa uppkörningstid och Emilia har sitt sen en tid tillbaka.. Uh, man börjar känna pressen nu ;) Haha, nej.. Mitt får vänta lite.. Är så mycket med skola och cykel nu och huvudet är splittrat i itusen bitar känns det som. Målet är att ha det i handen innan september i alla fall.. =p Varför september? Hmm, det känns bara som en bra månad.
Jag och Cerdic klarar oss utan körkort ;)

Fri till på måndag igen.. =)

Första skoldagen avklarad, kul att se alla igen efter 6 veckor. Sjukt så mycket som hinner hända på så kort tid. Alla har massa juicy gossip att berätta. ;)

       

Godnatt.

Nostalgi

Plötsligt tänkte jag väldigt mycket på Finland.. haha ;) Fastän det kändes väldigt tråkigt just då, för Flisan och jag var de enda som var under 18, så nu i efterhand när jag tänker tillbaka så hade vi jäkligt kul ändå. På låg nivå, men ändå =)

          
     

Tidig morgon

Har varit på Tårtesset och fixat det sista nu, så nu är jag äntligen klar!!! Känns riktigt skönt. Väntar på att Tilisha ska bli klar så vi kan åka in till skolan med tårtorna.. Sen väntar lite samhäll i eftermiddag och efter det är det cykeln som gäller. Nu är det bara det skriftliga kvar, visserligen är det en jäkligt jobbig bit också, men hey, halva arbetet är gjort nu i alla fall.

Termometern visar redan 15+ i skuggan... Detta kommer bli en bra dag ;)

Back to school.

Så imorgon är första dagen i skolan på cirka 6 veckor. Men, efter imorgon är jag ledig ända till måndag ... Så det är inte helt fyskam att gå i skolan ändå... ;) Studiebidrag för sammanlagt 8 skoldagar varje månad.

Idag har jag varit på "Ulla-träff" med tjejerna. Var riktigt trevligt att träffas igen, vet inte hur länge sen sist det var.
Nu närmar sig allting med stormsteg, har äntligen fått ut alla studentinbjudningar också... Nåja, nästan i alla fall...

Well, nu är det sängen som väntar.

RSS 2.0