Panik spred sig snabbt

Niclas ringde nyss och sa "Ni ska flyga imorgon." - WHAT?!
Tydligen har vi hela tiden fått fel information, så Niclas fick av en slump reda på att det i själva verket är imorgon vi skall åka.

Jag tror nog jag måste gå och packa nu isåfall...

Vacation

Nu har påsklovet börjat. Dagarna på praktiken har varit toppen hittills, nu får jag 2 veckors paus och sedan 2 veckor till på Ramklints. Sedan är det bara 13 skoldagar som återstår.
Tiden går alldeles för fort.

Har varit hemma i snart 1h, har kopplat av lite och bakat en blåbärspaj (yummi!) och nu skall jag vidare till Tårtesset för att fixa och dona lite till med projektarbetet. Det börjar dra ihop sig nu.
Jag får se vad kvällen har att bjuda på, förmodligen bara packning. Inte packat ihop någonting, heller inte packat upp väskan sedan Skälderviken... =)

image66
Tårta till Tina - 2005

I've got my health back!

Ojoj, nu är det fart på mig igen! ;) Äntligen är jag helt OK, och redo att inta Mallis om 4 dagar! 
Packade in cykeln i bubbelplast och lite annat igårkväll och imorse skickades de iväg till Köpenhamn för att åka buss ner.
Då jag skulle ut och träna idag, så fick jag ta cykeln ifrån 2002... Då var jag ännu mindre, och jösses vad fel jag satt. Har grymt ont i ryggen nu - styret sitter cirka 7 centimeter för långt fram. (Hur jag kunde tävla så i 2 år kommer alltid att förbli ett mysterie för mig.) Det skall ändras!

Annars har Tilisha och jag hunnit med en tur till Jägersro och fixat med mina nya linser. Blev så glad då jag fick reda på att det ingick endagars i stipendiet, så jag kan fortsätta att vara bekväm av mig. Bara att använda och slänga i tunnan då dagen är slut... Perfekt. =) (Månadslinser och jag? Big no-no. Jag petar för mycket i ögonen.)
Fick även snäppet starkare gällande styrka, så jag ser fram emot att hämta upp dem veckan efter hemkomsten.

Kvällen har annars bara bjudit på Grey's och nu är det dags för mig att få lite sömn.

Mycket bättre

Nu är hälsan mycket bättre, ja, nästintill återställd. Har fått i mig mat i alla fall. Tilisha gjorde pannkakor till frukost! Mums!

Har haft Chad-kväll nu och tittat på två filmer... ;)
Men nu är det dags för sängen, praktik imorrn!

Sleep tight!

Skälderviken - once more.

I fredags lämnade pappa av mig i Skälderviken, var ett litet mysigt gäng där och mycket trevligt. Dock var min hälsa inte den bästa, och med en puls på 140 igår - när jag var stillastående - så insåg jag att det var dags att kasta in handduken för helgen. Så igår låg jag mest på rummet med, vad som kändes, världens hemskaste huvudvärk och minsta rörelse gjorde att det kändes som om huvudet skulle explodera. Skulle ändå bara rulla en timme idag för att hålla igång benen, och det kunde jag lika bra göra hemma som där, så papsen hämtade mig igårkväll och jag fick sova i min egen säng!
Lingvallens sängar är icke bra!

Varit en lugn hemma-dag idag och hälsan skall snart vara återställd! =) Mallorca väntar om 7 dagar, och det vill jag ju inte missa! Så nu är det sömn, C-vitamin och vatten i massor som gäller!

Nu skall jag försöka få ner lite mat, har varit segt med den biten det senaste dygnet.. Ni vet hur det är när man mår dåligt, mat gör en bara illamående. =/ Men, utan mat blir man inte frisk, så det är bara att försöka tugga och vara glad.

4 veckor och 13 skoldagar...


...'til I get to wear this baby ;) 

image64   image65

No one moves like Mr. Jackson.

image63

Klicka på bilden för att se ett mixat klipp utav många moves.

Praktik

image62


Så idag var alltså första dagen på 4 veckors praktik. Verkar vara ett ställe i toppklass. Trivs jättebra redan, men segt om mornarna, nu när man är van vid att bara äta, träna, plugga och sova enligt sin egen tids-planering. Nu är det 06.00 som gäller - 13.30.. Sen träning, projektarbete, äta och sova... Usch, känns rätt pressat de närmsta veckorna, med skola och så... Men, det fixar jag! ;)

Ska hämta studentmössan på torsdag! Det närmar sig...!

Sweet, sugar, candyman...

Är i vanliga fall inget större fan av Christina Aguilera, men ni som inte kollat in videon till hennes "Candyman"... Shame on you. Videon och låter är helt underbar! Kanske för att jag är en tokig 50-talsfantast som jag tycker det, men... Ge den en chans. =)




Klicka på bilden för att se videon

Skälderviken

Helgen spenderades uppe i Skälderviken med massa andra skåningar! Vädret var inte det bästa, typiskt nog efter en hel vecka fylld med sol och värme. Men vi överlevde! Eftersom det var mitt första besök på vägarna kring Skälderviken så hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig, men det var bra att ja va där så jag fick lite försmak inför helgen som kommer.


image61  
Solen tittar ätnligen fram!... Efter att vi           Så mycket packning för 31 timmar...
kommit hem ifrån ett hårt pass i regn....


Min grymt snygga svettröja jag köpte
i fredags... ;)

Jag och Tilisha

image59


Ny tröja ;)

Fick den här finfina tröjan av Christian idag... (faktiskt otroligt skön!)


image58
http://www.fitforfight.se

Test!

Idag har jag varit iväg och gjort ett nytt test, efteråt bar det av till Rådhuset för att närvara vid årsmötet.
Nu är jag så trött så jag tror att jag ska i säng.

image57

Vanor och rutiner

Har upptäckt att jag blivit en riktigt rutin-människa. Min kropp har vant sig vid att stiga upp efter ganska exakt 8½ timmars sömn. Vilket är lite dumt när jag, som idag, bestämde mig för att sova ut och inte ens satte klockan. Men ändå vaknade jag klockan 08.30. Som vanligt stiger jag upp och besöker toaletten för ett litet besök med tandborstning, sedan är det min stora Ior-skål tillsammans med lättfil och All Bran Yoghurt som gäller framför TV.n och MTV.

... min berättelse om mina vanor får fortsätta en annan gång ;)
För plötsligt upptäckte jag att klockan är förvånansvärt mycket och det är dags att måla!

Dagens Vill-ha!


Dessa söta små Eskimå-inspirerade skorna skulle med all glädje få bosätta sig på mina fötter!

image54

This made my day.

Den 5e och 6e anledningen i inlägget som följer made my day; http://cerdics-blogg.blogspot.com/2007/03/lite-smtt-och-gott.html

Du är en stjärna, Cerdic! =)

Grey's x 2

Mmmm! Dubbelavsnitt av Grey's idag, kan inte bli mkt mysigare än så på en onsdagskväll.

Har varit och köpt ny sängram och taklampa idag! Ska måla listerna imorrn, ut till Lödde och till Tårtesset, sedan är det dags för årsmöte på kvällen! Hela dagen planerad. På fredag ska jag packa inför Skälderviken och vara på Tårtesset och fila på det sista för denna veckan.


Tårtesset

Nu skall jag iväg till Tårtesset å fixa å dona me mina resterande tårtor.

Färdiiig.

Nästan i alla fall ;) Har bara listerna och dörren kvar att måla nu, sen är det äntligen färdigt! Pappa skall iväg till Jonas å köpa lite mer färg nu. Sen ikväll ska Tilisha, Papsen och Jag iväg och köpa en ny sängram till mig! Även en ny taklampa.. Det kommer bli så fint! =)


Limousine

Vi har nu fått tag på en limousine till balen. Skinkan, Carolin, Micke, Cerdic och Jag!

image53


It's spring-time!

image52

Jajamensan, våren har kommit med stormsteg nu. Imorse
klockan 09 gav jag mig ut på ett pass på cykeln! Sedan var det lite massage som väntade. Tina kom som sagt hit, gav mig alla fina skor, sedan gick vi tre ut på promenad i "stan"...

Presenter!

Alltid lika roligt när folk kommer hem ifrån semestern, för då vet man om att man ska få presenter! ;)
Fick de här underbara skorna ifrån Tina idag... Perfect size - 35.or =)

image51

Dagen har bjudit på...

Stack till skolan imorse för att ha veckans enda lektion; 2h idrott -grymt rolig lektion. Sedan, för att få det överstökat, stack Nina och Jag till A-huset och betalde till balen. Kommer bli riktigt kuuul, speciellt eftersom jag har världens bästa dejt. =)
Efter det så begav jag mig ner mot bussen, eftersom jag missade den med cirka 15 sekunder, så bestämde jag mig för att gå in till stan istället för att vänta på bussen. Sagt och gjort, en väldigt mysig promenad för mig själv i det fina vårvädret. Jag bestämde mig för att vara världens bästa syster för en dag, och köpte hem varsin stor mumsig falafel till Tilisha och mig, som vi gottade i oss till lunch när jag kom hem! (Ni läste rätt, det krävs inte mycket mer än så för att vara världens bästa syster här hemma). Jag begav mig sedan ut på ett pass på cykeln. Så varmt så jag fick ta av mig mina handskar.

Nu på kvällskvisten har jag lagat till en mumsmiddag med kycklingfilé... Yummi!
Nu skall jag gå och öva på mina superhjälte-moves.

Tina är förresten hemma nu. =)

Superhjälte

Igår kom Cerdic över för lite söndagsfilm... Redan innan vi kom in på Nöjes (nej, förlåt mig. Filmkedjan =@) så sa Cerdic de underbara orden "Det är nästan så att du ska få välja idag också!" - Sagt och gjort! Jag valde "Superman Returns", brukar inte vara så förtjust i de där filmerna annars, det mest spännande i "Spiderman" är kärlekshistorian, enligt mig. Men den här var alltså riktigt bra, och nu är jag helt inne på Cerdics spår, mitt framtida yrke skall bli superhjälte. Hur coolt är inte det?!

Sunny day

Underbart vårväder, 10+ i skuggan, så varmt och skönt.

Eftersom det är så fint väder så skall jag ut och cykla ett pass nu!

So long!


Melodifestivalen

Oh yes, jag har också blivit en av de som bänkar mig vid TV.n när det vankas melodifestival-final.
Speciellt med tanke på att det är sista hemma-helgen på ett tag, så mamsen, Kim, Tilisha, Rene och Jag har gottat oss med tortillas å melodier ikväll.

Annars har det blivit ett cykelpass med Victor H samt Nova med Tilisha och Kim.
Godisdagen var idag, nu är det nyttigt som gäller. Ojoj. Allt närmar sig nu.

Nej, nu skall jag iväg och kika på poängen!


Iväg...

... skall vi åka.

Första passet avklarat för dagen,  sitter här nyduschad med en proteindrink i handen. Väntar på att Tilisha skall bli färdig så vi kan åka in till Stoff & Stil. Tyg till klänningen, tyg till nya gardiner och några nya örngott skall inhandlas.

 Sedan skall vi träffa brodern Björn och Kim. =)


Sängen

Nu väntar sängen. Känns som om denna dagen har varit 3 dagar lång.
Har blivit färdig med ytterligare en tårta till projektarbetet idag, sytt ett örngott (jahejdu, men det blir fint till mitt nya rum iaf!) och tränat. Och som sagt, fått en del saker avklarade på What to do-listan.

Imorgon blir det dubbel träning, Stoff & Stil med mamsen, samt IKEA med Björne och Kim. Kanske till och med en liten tur till biografen med Tilisha och Kim på kvällen. You never know!

Sleep tight.

Paolo i min brevlåda!

... ifall det ändå vore så väl ;)

Men hans skiva var i alla fall i min brevlåda idag! Sitter och lyssnar på den nu, helt underbar. 

 



I just love it.

Effektivitet

Eftersom det ändrades ifrån fin-fint väder till ruskigt dimmigt och fuktigt på bara någon minut, så väntar jag med mitt pass till ikväll då det blir TC istället. Nu har jag tagit mig i kragen och ringt både Optikern och Ramklints. Vilket innebär; listan krymper!
Sitter och läser igenom Projekt och företagande-häftet nu också, idag ska saker bli avklarade!

Påfyllning på listan.

- Köpa tyg till studentklänningen.

- Köpa BH, skor och väska till balklänningen.

- Ta kontakt med optikern på Jägersro angående kontaktlinsstipendiet.

- Köpa nya arm- och benvärmare.

- Lära mig meka med min racercykel. Haha, man tycker att jag borde kunna sånt efter så här många år, men icke.. ;)

- Anmäla och betala till balen.

- Börja på "projekt och företagande".

- Ringa Ramklints angående mina praktiktider.

Tar det aldrig slut snart?!


Dags för ett pass.

Nu är frukosten avklarad, och jag sitter här och kopplar av lite. Har precis skickat iväg några loggar och fyllt på min What to do -lista, som bara verkar växa och växa, istället för att krympa, som faktiskt är den egentliga meningen med det hela.

Men nu väntar ett pass på cykeln. 8+ ute, dock lite halvmulet tråkigt nog. Men så länge det inte regnar så är det ingen fara. Hoppas Tina har det roligt i Bangkok, för nu skall jag ut och cykla själv.



image48
Jag sover på cykeln ute i Häckerberga - 06

Dagens.

Tina left for Bangkok igår. Resa ifrån BikBok, lyxlyx! Tråkigt för mig, då jag får cykla helt ensam hela veckan.

Var en vecka sedan jag målade nu, så tog mig i kragen och målade lite idag, snart färdig! =)
För övrigt har dagen varit stillsam, slutade efter samhällsprovet, så var hemma redan 14.30 idag, som vanligt så betyder onsdag vilodag, och som vanligt så har jag verkligen vilat denna onsdagen.

Imorgon blir det cykel, måla och Tårtesset!

Time for bed.


Säsongen snart igång.

Som sagt, de två nästkommande helgerna är jag i Skälderviken och trampar på, helgen efter det åker jag och Tina till Sunny (förhoppningsvis iallafall...) Mallorca i två veckor. Skall bli så otroligt skönt! Fast jag är ju allt lite nervös för hur jag ska klara av att meka och sätta ihop min cykel helt själv. Haha ;) Men sånt löser sig alltid, i annat fall får man väl vifta lite på ögonfransarna!

När vi kommer hem drar säsongen igång, full rulle fram till slutet av september. Tiden går fort, alldeles för fort nästan.

164908-47
Jag på U6 - 2006

13


Jess, så många skoldagar har jag kvar innan det är dags för studenten. Helt sjukt egentligen.
En skoldag nästa vecka, sedan är det Skälderviken som gäller på helgen, veckan efter är det start på praktiken och Skälderviken även den helgen...

Denna helgen är sista hemma-helgen på länge nu! Jag tror nog visst att jag får tvinga Cerdic att träffa mig då. =)

image43

Sisters day.

Imorse blev det lite cykel, sedan åkte Tilisha, mamsen och jag in till Malmö för att hämta Tina. Vi åkte in till Stoff och Stil och handlade massa smått och gott. Nu blir det till att göra om gamla plagg i garderoben! Köpte hem några provbitar tyg till studentklänningen för att visa min sömmerska. Så det bär av till Stoff och Stil på fredag igen!
Lämnade sedan av mamsen innan vi tre stack vidare till Nova. Blev ett par nya skor, en kofta och ett linne. Fikade som vanligt en Chai Tea Latte på Espresso. Yummi!

Nu känns min plånbok tom med tanke på Mallis snart.

På kvällen blev det som sagt film med Cerdic. =)


Cerdic-tajm!

Ikväll har Cerdic, Tilisha och jag kollat på film.. som jag valde... och den var hyfsat okej faktiskt.. Världen håller tydligen på att förändras, sakta men säkert.. Ser du det Cerdic? Två gånger i rad!


Snart här...

image39

Underbara söndag.


Gårdagens bakande blev yummi for my stomach! Krämbullar, kanelsnäckor och en chokladkolapaj åkte in och ut ur ugnen. Tog mig sedan ett långt varmt bad, sedan stack jag och Tina som sagt till Vismarlöv! Blev en lång, men mysig kvällsfika med Perry, Carina och Morgan. Sen kom Niclas dit och vi fick för oss att spela Monopol. Jag trodde jag spelade smart, var därför snål och kall som is, men plötsligt var alla gator köpta! Förutom 4 stycken som jag fick vantarna på, men det är ju inte särskilt många...

Idag har vädret varit alldeles undebart. Idealiskt väder för vinterträningen. 5+ och soligt. Dessutom, hör och häpna, så var det helt vindstilla - i Skåne! Håll i hakan... Blev en riktigt mysig träningsrunda, så bra att jag inte ville stiga av cykeln när passet var slut.. Jag ville ha mer, mer, mer! Men jag somnade i bubbelkaret sen, så det var nog tillräckligt för mig ändå. =)

Har bara segat i soffan sedan klockan 16, Kim kom över för några timmar sen! Men nu har hon åkt hem, så jag tänkte ta mig i kragen och faktiskt plugga till samhällsprovet. Men först... Uneståhl i min iPod. ;p

164908-37

Lördag

Igår var jag på Tårtesset och gjorde färdigt min första tårta till projektarbetet, bara fyra kvar! =) Känns bra.

Jag sitter här i full cykelmundering och väntar på att Tina ska komma förbi så vi kan ge oss ut på ett pass. Fin-fint väder ute! 3+ och, visserligen mycket mycket moln, men inte ett enda grått sådant!
Vi gav oss ut i torsdags just som det började duggregna, för att sedan spöregna.. Efter 1½h kände vi oss väldigt väldigt blöta och mycket besegrade. Oj, vad jag frös om mina knän. Så det fick bli TC resten av passet.

Tina och Jag har handlat in ingredienser till vårt planerade lördags-bakande! Tro det eller ej, men Tina har faktiskt börjat intressera sig för bakning och matlagande.. Håll i hakan! Så efter passet väntar förmodligen ett bubbelbad, sedan baka, baka, baka. Ikväll ska vi sen bege oss ut till Vismarlöv för att umgås med Morgan (och Frank?).

So long!

What To Do - Lista.

- Köpa tyg till studentklänningen.

- Köpa BH, skor och väska till balklänningen.

- Ta kontakt med optikern på Jägersro angående kontaktlinsstipendiet.

- Köpa nya arm- och benvärmare.

- Lära mig meka med min racercykel. Haha, man tycker att jag borde kunna sånt efter så här många år, men icke.. ;)

... Men jag kan nu stryka "Komma igång med projektarbetet" ifrån min lista. För jag är igång! =)


RSS 2.0