Dal

Har funderat mycket över mitt katastrofala tempolopp och försökt förstå varför min kropp svikit mig den senaste månaden, och svaret är egentligen väldigt enkelt - jag är för ostabil. Efter 2 helvetes år med fel träning så handlade vinterträningen 08/09 i huvudsak om att jag skulle tycka det var kul igen, då jag funderade på att lägga cykeln på hyllan igen. Alltså inte mycket hårdträning.

Denna vintern var jag för klen för att kunna lassa på hur mycket träning som helst, och när man inte har riktig grundträning så är man som en levande bergochdalbana. Det är bara så himla trist att min dal kommer när de största loppen också kommer. Men jag har börjat sluta tycka att onsdagen var pinsam och acceptera den. Jag kan ändå inte ändra på den.

Tar linjet för vad det är imorgon, och mitt mål med dagen är att ta mig runt. Har aldrig tävlat mer än 11 mil förut, imorgon är det 13,8 som står på schemat samt 4 gånger uppför Gesunda. När min kropp dessutom inte är med mig så känns det som att det vore orättvist att begära mer.

Är lite småfebrig just i detta nu - svårt att säga om det är något eller om det bara är nerverna. Det vore ju inte första gången isåfall - ett år under U6 hade jag lite feber varje morgon, skakade ju nästan av nervositet. Märkligt hur kroppen fungerar. Ska iaf i säng nu. Midsommarafton får firas imorgon istället!

Men Glad Midsommar på er allihop. :)

Katastrofal pannkaka

Vad hände egentligen? Jadu.. den som visste. Jag säger härmed tack för besöket Årets-sämsta-lopp och jag hoppas att du inte kommer på besök på bra länge. Efter att jag startat så kände jag att det här går aldrig. Noll fokus, noll styrka. Blev uppåkt av folk som jag slagit med minst minuten hitills under säsongen på tempolopp. Men jag blev inte sist iaf! Men nära nog... Skulle hamnat 4-5 placeringar bättre tippar jag, om jag gjort ett normalt lopp. Men nu gick det som det gick. Det var inte min dag idag. Shake it off!

Måste även gratulera Emilia, som ännu en gång visar hur fantastiskt duktig hon är. Jag är imponerad av denna tjej och tycker det är riktigt roligt att hon lyckas med att försvara sin seger från förra året, och att hon dessutom idag kammade hem sin tredje SM-seger i Senior-klassen vid bara 22 års ålder är coolt. Grattis!!

Tjejerna från Svanesund gjorde ett braaa jobb. Madde, Martina och Sara cyklade även till sig silvret i lagtävlingen.

Vardagslyx

Ja, att kunna ligga här i gräset på en filt - självklart i skuggan - och bara slappna av är för mig lite lyxigt.. :) Kan bero på att vi inte har något gräs att ligga på där hemma. Men här ligger jag nu iaf och njuter för fullt medans de gamla är i Mora!

Har varit ute och rullat tempobanan idag igen och ungdomarnas linjebana också eftersom vi har min systerson med oss upp hit. Startar 14.46 imorgon, och tar det bara som det kommer. Har absolut inga mål med SM och eftersom jag inte är en höjdare på tempolopp så får jag se det som bra träning helt enkelt. För en dag så ska väl allt temponötande löna sig. Hoppas jag. Eller jo, ett mål har jag - jag vill bannemig inte bli allra sist.

Har haft grillat idag till middag - vår farbror är jägare och hade tagit med sig saftiga revben från ett vildsvin. Mums! 
  


Fantastiskt fint

Huset kommer med två katter - Zola och Pebbles, otroligt kelna. Föreslog för Mamma att vi skulle ta med dem hem.. Haha.. Den idén var hon inte mycket för - mer om den historien en annan gång.. ;)

Men nu är tänderns borstade, plackersen använda och munnen sköljd med flour. Så nu säger jag tack och god natt för ikväll.

Sollerön!

Ja... Mygg - check! Ja, men visst är jag på Sollerön...

Anlände igårkväll och ett himla stort missförstånd uppstod.. Vi kom indånandes med bagage och grejer då vi hör ett "Hallå..?" länge inifrån huset. Hmm? Ja, vi hade fått bekräftat söndag - söndag på bokningen, men paret som äger huset hade fått reda på att det var måndag - söndag. Haha.. tokigt.. Så mannen bakom missförståndet fick ordna en stuga nede vid campingbyn som vi fick sova i tills idag.

Idag har det varit ett obligatoriskt besök i Mora - skulle ju storhandla mat. Sen ordna sig tillrätta i huset här för att sedan rulla tempobanan med min kära Carolin. Supermysigt och härligt att ses igen efter en månad sedan sist!Skåne 2-dagars

Förra helgen var det dags för en ny tävling på kalendern, arrangerad av Staffanstorp CK och FK Trampen. Tycker det är otroligt roligt att det tas initiativ till nya lopp då fler och fler försvinner för varje säsong som går. 

En prolog på 5378 meter – väldigt noggranna distanser i programmet… ;) Samt ett GP-lopp på 35 minuter plus 5 varv. Vart nervös innan start då jag inte tävlat ordentligt sedan Pinsecupen och även tvingats till vila i olika former under en veckas tid. Att det sedan blåste total storm och flaggorna stod som masonitskivor när jag tittade ut genom fönstret gjorde inte humöret bättre.


Testade som vanligt tempohojjen innan jag satte mig för att värma upp på linjehojjen på rullen – fungerade klockrent! Men något hände innan start, plötsligt låg bromsen till och den ville inte riktigt justeras så jag fick hjälp och med ungefär 30 sek kvar till start så vart bakhjulet fortfarande inte på! Panik… Sånt här har aldrig hänt mig förut. Defekt innan start?? Total ovetandes om att det tydligen finns en 5 minuters regel om man har defekt så gav jag mig iväg totalt stressad och sjukt förbannad då mina växlar någon gång under denna episod kollapsade och jag kunde enbart gå på 52/12 och 52/13. Vilket fungerade OK den första kilometern – sedan svängde vägen och sidvinden kom. Hallelujah, mina ben är ju inte riktigt skapta för att kunna gå på de där växlarna i den där vinden… Fick ta 5 minuter för mig själv efter målgång – kom nästan rök ur öronen på mig. Förbannad, förbannad, förbannad… Blev 5a av 9.


På GP.et sen så fanns där ingenting att hämta för mig, benen var som två stockar i början och det splittrades redan efter 5 minuter. Väldigt frustrerande att jag sedan i 30 minuter höll klungan på exakt samma avstånd helt själv. Då undrar man varför man inte kunde bita i det sista där i början.. 6a av 9.


Sen kom söndagen och den fruktade Sandby-backen skulle bestigas 8 gånger. Hann bara med att tävla här två gånger när jag var i F11-12 innan tävlingen lades ned. Lyckligtvis vart den lite jobbigare för 10 år sedan än nu... :) Men i år vart det lite ändring då tävlingen istället gick parallellt med stora vägen. Tyckte det var lite jobbigt redan första passeringen i backen, så att jag sedan hängde på Sara, Malin och Beata när det trycktes på i 5e passeringen överraskade mig en hel del. Tyvärr kom Camilla ikapp precis innan 6e passeringen och då hon låg 3a totalt och Sara låg 4a så tryckte ju Sara på ytterligare en gång i backen. Och då fick jag ge mig. Jag fattas fortfarande en del från hur benen kändes tidigare under säsongen, men jag trodde jag skulle behöva ge mig i backen en bra bit tidigare, så överlag fick dagen anses som OK.


Birthday

Förra veckan, den 1a juni var det dags att bli ett år äldre. 21 år. Blev som vanligt väckt tidigt på morgonen med tårtfrukost uppdukat i köket, och klockan 07 var spektaklet över, fantastiskt mysigt med hela familjen samlad - förutom Tina.. :( Dagen ägnades åt att städa och laga mat inför kvällen då det stod lite kalas på planeringen.

Familj och lite vänner dök upp och firade mig med god mat och en spektakulär chokladtårta gjord av Tilisha - haha! Hade en fantastisk födelsedag och jag måste säga att jag blev lite förvånad över hur många som ägnade en tanke åt mig under dagen och önskade grattis - ni är så söta :)

Dock verkade det som om jag inte varit helt så söt under det senaste året då det regnade konstant under hela dagen. Så när Jylland- och Fynbor som hade strålade sol, skrev grattis och att jag skulle nyde af det dejlige vejret, så vart jag inte lika glad. Men men... Man kan inte få allt :)


 


Pics


Det här håller ju inte.

Nej, fy fasiken vad dålig jag har blivit på att skriva här. Så nu tar vi en snabb resumé för att sen kunna hoppa tillbaka till nutiden!

Resten av Pinsecupen gick sådär, växelörat fick sig en smäll på lördagen under "nästan-vurpan" och jag hade en jäkla tur att det small rakt av under uppvärmningen till tempoloppet och inte under linjet på måndagen.. Hade kunnat gå riktigt illa. Tempobanan var sjukt rolig, upp och ned och hit och dit, fick dock inte till en jättebra tid, men känslan var där och jag tyckte det var KUL att köra! Stenerhag vann som väntat :)

På linjet sen så fungerade inget, vurpan sen Götene satt kvar i huvudet då det ju var första gången på 4 år som det small för mig. Jag visste om att jag var tvungen att ligga långt framme i utförskörningen innan Pöt Mölle - backen om jag skulle sitta med upp. Men när det sedan började regna och tjejerna krashade första varvet utför så blev jag för första gången på väldigt länge rädd. Jag var inte alls bekväm med att köra cykellopp den dagen och jag var rädd. Så jag fegade och satt längst bak utför och var en av de allra sista tjejerna som gick igenom kurvan till backen varje gång. Jag var även den sista tjejen som fick släppa kontakten på toppen varje gång. Kom dock ikapp varje varv förutom det sista då jag hamnade 1 minut efter klungan i mål tillsammans med Margriet, Nina Schultz och Nikoline H. Frusen och fruktansvärt besviken på mig själv då jag vet att om jag inte hade fegat och om jag varit bland de 5 främsta in i backen som sista året så hade jag suttit med uppför och varit med hem. Men men, nya tag! Stenerhag och Madde slutade 1a och 2a totalt.

Efter Pinse så blev jag plötsligt väldigt trött, och psyket var inte helt med. 30 min rullande på TC dagen efter kändes som en ren evighet, tempoträningen på onsdagen gick så fruktansvärt dåligt så det nästan var skrämmande. Ändå stack jag iväg till Lolland för att tävla lördag - söndag med ett tempo och ett linje. Dåligt beslut. En av tjejerna som jag 6 dagar tidigare under Pinsecupen slog med 2,5 minut på tempot slog mig med 1,5 minut på samma distans under lördagen. Jag hade inte en suck och på vägen hem då vi hade ren medvind kunde jag bara köra i runt 40km/h. Helt förfärligt. Stack hem till vandrarhemmet och duschade, åt och vilade, och vilopulsen låg på över 60. Jahejdu. Packade väskan och drog hem, sov tidigt och sov bort mesta av söndagen.

Tog ren vila i 3 dagar för att sedan sakta rulla igång igen, har kört ut själv hela veckan och jag tror verkligen att vilan gjorde sitt, för jag har haft sån motivation denna veckan och hade jag fått så hade jag kunnat cykla hur många timmar som helst känns det som. Vädret har varit otroligt fint, trots envis och hård blåst. 3h varje dag i 3 dagar och nu i lördags och igår körde vi igång med lite fart igen. Känns skönt och bra!

Lämnade även blodprov för att se om det fattas något i kroppen, men har inte fått svar än.

Lucky 21Happy Birthday To ME!!


RSS 2.0