Bondefru

Ja, det var verkligen välbehövligt med en ledig dag.. Minst sagt! Utanför väller regnet ner, men jag har varit ute trots det, som värsta bondefrun med gummistövlar, fleecejacka och joggingbyxor. Mums, vilken vacker syn. ;) Plockade de sista rödbetorna för denna säsongen, blev en hel del faktiskt. Ska ta tid imorgon och lägga in dem. Har grävt bort de majsplantor som det inte kommer växa särskilt mycket på i år, satte dem alldeles för sent - 31 maj - men har trots det fått en hel del fin majs.

Har även skaffat en riktig kompost, så har varit igång och donat med den idag. Blir superbra! Har hunnit med att baka två stycken bröd, fyllda med massa nyttigheter! Varit och handlat in, och nu ska jag äta.. Ska ut i regnet och springa snart. Se om jag inte kan få ihop milen idag.. Lite nervös för hur benen reagerar på det, men jag vill... Vi får se!

... Jag är en 60 åring i en 21 åringskropp.. Hjälp.

Mysigt uppvaknande

Idag lät jag bli att ställa klockan. Har bara sovit tills jag vaknade av mig själv, eller, det var åtminstone tanken. Istället så väcktes jag av att Cerdic ringde mig...Men jag har sovit nästan 10h i alla fall. Min kära Katten kom inspringandes till mig så fort hon hörde att jag vaknat, hon har legat hos mig i snart 3h. Vi fick sällskap av Helmer för en stund sedan också! De där två små söta liven kan få mig att sätta dagen på paus i flera timmar för att bara ligga och mysa med dem.


Slut. Jag är slut.

Har varit helt slut hela veckan, jobbat 7 dagar i rad. Craaaazy. Mycket att göra, stress hit, stress dit. Har tagit på mig att fixa lagret som var ett stort kaos bara. Ljuger inte när jag säger att jag har haft varenda plagg, (varenda!!) nere på golvet och vikt om allting. Har tagit 5 dagar för att få det hela organiserat - nu är det fantastiskt. Jag äääälskar att gå in på lagret nu.

Kom hem från jobb vid 17 i lördags, åt en mysig middag med hela familjen och skulle sen ut på min löprunda. Men.. Jag somnade kl 18 - på en lördag. Helt sjukt. Men antagligen extremt välbehövligt. Så gårdagens tur på mtb.n var ytterst plågsam när det kändes som om all kraft fortfarande låg hemma i sängen.

Men efter jobbet igår drog jag och lade min röst nere i vallokalen för att sedan avsluta en hektisk helg med underbara tapas och vitt vin på La Roche med min käraste Emilia. Underbart som vanligt, och har ni inte varit på La Roche i Malmö ännu - shame on you! Ni har missat något alldeles fantastiskt.

Fan vad bra jag är!

Självpepp på högsta nivå! =)

Sprang 8 km på gräs på 45 minuter med en puls som låg ganska stabilt runt 169 - 175 (har en maxpuls på 210). Så det är jag väldigt nöjd med med tanke på att det var 6e löppasset på 3 år. Har smörjt in skenbenen med värmecreme nu, just in case.

Har jobbat en hel del i veckan.. Men imorgon börjar jag först kl 14 - 20.15, så det blir skönt. Hinner jag träna ordentligt på morgonen! i helgen blir det till att knåpa ihop träningen på bästa möjliga sätt eftersom det är min jobbhelg.

Ge miiiig ork

Ska ut och springa nu. Orkar verkligen inte. Men vet hur skönt det är efteråt. Men vädret är så konstigt. Sol, regn, sol, regn, plötsligt sol OCH regn. Och så storm ovanpå det. Nej.. Nu får jag skärpa mig. Upp! Nu!

Ännu en helg

Ja, så var ännu en helg passerad. Sjukt vad fort tiden går, snart är det jul igen.. Men inget ont vid det, längtar nästan. Tina kommer ju hem, om än bara för 11 dagar. Men det blir 11 underbara dagar.

I helgen som gick var jag uppe i Halmstad tillsammans med mamma och pappa för att besöka Trek's mässa. Väldigt trevligt var det, fick med mig en sadel hem att testa. Har extrema problem med att hitta en sadel som är perfekt, vet inte hur många olika jag prövat nu.. I alla fall, jag fick sitta på en liten "pall" och sedan så kollade dem var sittbenen gjort avtryck och mekade på så vis fram vilken sorts sadel som skulle passa just min rumpa. Extremt skeptisk tog jag hem den och satte igår på den på bancykeln.. Och se där! Det verkar faktiskt som att den här är helt rätt. Körde runt 3timmar på den igår och det var relativt smärtfritt faktiskt. Ska sätta över den på mtb.n i helgen och testa även där!

I söndags fick jag med mig Tilisha ut på nästan 3h cykel.. Sa till henne att vi skulle köra runt 1,5h. Så hon var väl inte helt glad efteråt.. Men det var jag! 3 mysiga timmar med pappa och Tilisha som sällskap. När vi kom hem sen lagade jag färsk pasta med vitlöksfrästa grönsaker med honung- och chilimarinerad kycklingfilé, och en vit choklad- och halloncheesecake till dessert åt hela familjen och Marion m familj som var på besök. Och eftersom det var söndag så kom Cerdic självklart förbi för lite film. Perfekt avslutning på helgen!




Snabb-bak!

Har bakat här på morgonen, gjorde om receptet lite.. Blev inte helt som jag ville. Men man måste testa ju. Gjorde snurror med egen tomatsås jag gjorde här imorse och med kalkon. Självklart en hel massa vitlök också! För vad vore mat utan vitlök? - Värdelöst. Har fryst ner dem nu, perfekt att ta upp och värma som en snabb mellanmåls-lösning när man har bråttom - vilket händer mig alltför ofta, tidsoptimist som jag är.

Ska ut och cykla lugnt en sväng på landsvägen nu, tar mtb:n medan Pappa och Tilisha (ja, ni läste rätt - Tilisha!) tar racern.


Fantastiska dagar

Har haft två helt underbara dagar! Lycka, lycka, lycka.

Idag har jag jobbat 10-17, sprungit 6km med Jonathan efteråt, duschat, och nu ska vi iväg och se Toy Story 3 med Cerdic och Tilisha! Tjoooho!

Aj.. Aj.. Sa jag.. Aj?

Ojdå, såhär var det längesedan det kändes i kroppen. Men det är härligt på ett konstigt sätt ändå.
Trots det så pallrade jag mig iväg till gymmet för första gången sedan början av april - och precis som alla år på hösten så kommer man ner dit och känner sig som en total rookie. Lassar på knappt någon vikt alls då man vet att det ju heter "skynda långsamt" och att man får betala bra länge om man skulle köra på hårt från starten. Men fy vad det kliar i fingrarna när man står där nere.

Men nu är första gympasset gjort och det känns skönt! Imorgon ska jag ta mig ut till skogen och prova på lite löpning igen. Sen väntar jobbet mellan 14-20.30, har ny kampanj som går upp på torsdag, ska vara klar 10.00 sharp! Så där är nog en del att stå i imorrn.

Visstja, fick idag reda på att jag ska bli moster igen, för 6e gången! Fantastiskt roliga nyheter :)



Såhär nöjd var jag efter träningen!


Pysselipyssel

För snart 1,5 vecka sedan så fyllde Katrines syster Majken år, vi var där på tårtkalas och mös! Jag plockade fram saxen och lite lim dagen innan;


Ny tavla

Äntligen fick jag gjort färdigt en ny tavla - dock så har den här tavlan 2 målningar kvar inunder den här. Så himla bra att man bara kan måla över allting om man ångrat sig! Så 3e gången gillt fick det bli såhär. Enkel, men jag gillar den ändå.




Nu börjar det!

Ja.. inte smideskursen alltså. Men nu börjar basträningen 10/11. Och jag älskar det! (Påminn mig om att jag sagt det här när jag börjar klaga i takt med att minusgraderna blir fler och fler... Snälla.)

Har jobbat sedan i torsdags, har ledigt imorgon, sen jobb igen. Har fått undan en hel del kartonger, fick undan 25 stycken idag på 4h tror jag. Så det var skönt. Dock känns det fortfarande som att vi står på noll, då vi fick 25 nya kartonger när jag gick hem.. Var hemma 15.40 och i Klågerup 16.10, sedan bar det av mot Bokskogen! Har idag avverkat mitt första gå/löp-pass sedan vintern 07/08. Tog det väldigt lugnt med tanke på just det, men det spänner redan rejält i rumpan.. Trots massage här ikväll efter turen. Undrar hur det känns imorgon..

Sleep tight :)


Nu börjar det snart!

Hurra, hurra! Idag fick jag brev från Medborgarskolan - Tilisha och jag börjar en silversmideskurs i Lund i slutet av september. Det ska verkligen bli hur kul som helst!! Jag anmälde mig faktiskt i mars redan, till att börja kursen i maj - helt ensam!! Men då det krockade med att jag skulle ha svårt att ta mig upp till Hammarö 3-dagars så fick jag hoppa av innan det börjat..

Men nu har jag sällskap i form av min syster Tilisha som ska gå med mig. Så en kväll i veckan är uppbokad i 10 veckor framåt snart - totalt 45 kurstimmar. Mindre kul var dock att räkningen på 1995;- följde med kallelsen... Thank god for working on weekends!


Frisk, frisk, frisk!

Hoppas inte jag ropar hej för tidigt nu.. Men idag känns det verkligen toppenbra! Igår kändes det bra.. Men idag.. Idag är en bra dag! Jag hoppas verkligen att det håller i sig och att jag är frisk nu!! Har jobbat 10 - 16.30 idag, har otroligt mycket att göra, önskar att det fanns fler timmar på dygnet och en större budget för oss att hålla oss till. 

Det rullar in kartonger varje dag, mannen från Schenker börjar på allvar tycka synd om oss till och med. Fick 42 häromdagen, 15 igår, 31 idag... Fler kommer imorgon.. Dessutom har vi kartonger från första veckan i juli som står och väntar på att packas upp. Katastrof är bara förnamnet.. Men, det är bara att gilla läget, och någonstans långt långt inne så är det ändå det här man gillar.. Är en enorm utmaning att fixa planering för att hinna med allt då vi även har kampanjer och omhäng som rullar igång varannan vecka hela tiden. Imorgon jobbar jag 14 - 20.15, och sen väntar även jobb hela helgen. Det gillar bankkontot!


Happy!


RSS 2.0