Psyk - GP eller?

Vi alla har våra fix idéer...

Igår var det iaf backprolog, 1,1 km med stigning mesta delen. Placeringmässigt var jag väldigt missnöjd, men eftersom jag bara kan jämföra mig med mig själv efter mina 2 sista år så får jag vara nöjd ändå då jag körde 10 - 15 sek snabbare än förra året, och i år kunde jag gå på stora klingan hela vägen förutom de sista 100 m. Förra året kändes det som om benen skulle gå mitt av - och jag körde på lilla klingan från start.

Imorse var det dags för GP, 20 min + 2 varv. Vet inte vad jag höll på med, men ingenting stämde i alla fall. Har aldrig suttit med klungan i mål på det här loppet, och inte idag heller! Första gången på hela säsongen som den där hopplösa känslan kommit fram, den då alla passerar en och man har bara inget krut alls i benen. Fattar inte. Så jag gick i mål, sist. Så nu startar jag först av alla på tempot. Precis som förra året. Svanesund 3-dagars kanske inte är min grej? Äsch.. nästa år. ;)

Förra året var jag så värdelös så den där känslan som jag fick idag, den var liksom vardag. Den fanns bara där alltid, efter varje lopp, med undantag GP-loppet på U6. Då reagerade jag istället när den goa känslan fanns. Så att jag nu reagerar när jag den hopplösa känslan inbefinner sig är ju i och för sig bra. För den har inte funnits så många gånger i år ändå. Och någon måste ju vara sist =)

Nu ska jag snart äta igen, start om lite mer än 3h. Uuuuh.

För övrigt kom Madde 3a igår och 2a idag. Tjejen är bra, och imorrn hoppas jag på bättre psyke och bättre ben så jag kan hjälpa till lite!

On my way

Nu sitter jag i bilen på väg upp till Svanesund, lagom trött och varm. Upptäckte också precis att det är linjelopp i Lyngby, Danmark nu på söndag - cirka 1h hemifrån. Det är ju lite närmare än vad det här är kan man ju säga. Men, det ska bli kul att köra i helgen, då jag har bestämt mig för att inte köra Götalands Mästerskapen i Uddevalla. Så detta blir min sista tävling med tjejerna då jag heller inte åker till Oslo och Cykelfestivalen då det blir för stressigt att komma hem sent på söndagkväll, jobba på måndagen till kl 18.30 och åka hemifrån till Kastrup vid kl 05 på tisdagmorgonen...

Istället blir det Roskilde nästa helg och Helsingborg och Åstorp helgen efter! Sen är säsongen slut för min del och den 15e september är jag och Tilisha i Waikiki på Oahu... JEJ!!!

Monki Boots

Ceca kom in på jobb efter hennes lunchrast med en stooor påse från Monki, och upp ur den tog hon fram de snyggaste bootsen!! Så efter jobb sprang jag dit och lade händerna på ett par av dessa hypade boots! 500 kronor, men Tilisha sa att jag fick lov. (Vår deal med att spara pengar fungerar ju inte sådär jättebra, tydligen.)
Oldies, but goldies.

Jag har ju missat så sjukt många filmer som man faktiskt bara SKA ha sett, så nu har vi - återigen - börjat ta tag i detta.
Igårkväll var det "Sleeping with the enemy" som gällde, och nu på förmiddagen har det varit "Basic Instinct"... Märkligt att jag inte sett dem förut.

Men nu är det gjort!! Grymma båda två.. märkligt att tänka på att det är 19 resp. 18 år sedan de spelades in!


Även här en kortfattad en.

(Ja, detta innebär att ni som vill veta mer detaljerat kan läsa inlägget under, och ni som tycker det är mindre kul att jag mest skriver om cykel kan nöja sig med att läsa de här små raderna..)

Sista cuptävlingen, ett varv på 46 km + 8 x 5,8km!

Madde kom iväg med Edit efter cirka 30 km, vilket vi var nöjda med. Små attacker resten av loppet, men vi hade det under kontroll och precis som vi ville ha det. Detta resulterade i att Sara kunde behålla totalledningen och åka hem med den gula tröjan i bagaget, Madde vann dagens linje med 10 minuter och varvade hela fältet (!!) Carro lyckades få 4e platsen för sig själv i totalen och Madde klämde också in sig på 5e platsen totalt, och jag fick enorm mjölksyra sista kilometrarna.

Backarna blir det bättre och bättre med, får i alla fall inte längre psykbryt så fort jag ser en.


Sista cuptävlingen

Sara hade ju som sagt ledartröjan, men det var bara 20 poäng ner till Jessica som låg 2a... Eftersom poängen bland de tre första utdelas på följande vis; 70 - 55 - 45, så var 1a och 2a platsen något vi ville ha iväg folk på så att Jessica inte skulle ta värdefulla poäng om Sara inte skulle kunna komma tätt efter i en eventuell spurt.

Vi körde ett stort varv på 46 km + 8 varv á 5,8km. D.v.s 9 gånger uppför den räliga långa backen... Uuuh. Klungan jobbade fint ihop i början, sen dog det hela lite och Madde satte in en attack och kom iväg med Edit. Nöjda och glada var vi! Mills och Sjöblom kom iväg snabbt efter och fick en lucka, och den tyckte vi väl allihop var lite onödig så den körde vi ikapp inne på småvarven. Vi närmade oss Edit, som hade fått släppa från Madde, men vi ville ju inte komma ikapp så vi störde samarbetet och eftersom vi var 3 st i vår klunga så kunde vi störa ganska så mycket. Med 2km kvar fick jag besked om att dunka på allt vad jag hade för att hålla farten så hög som möjligt inför spurten. Sagt och gjort. Syran sprutade ur öronen på mig, även fast det inte gick så fort som jag hade hoppats på. Sara kom 4a, d.v.s 2a i klungspurten efter Jessica, och därmed behöll hon även totalledningen!! =)

För övrigt så varvade Madde oss allihop inne på småvarven..Tjejen är grym!! Carro kom även före Annika i spurten, vilket också var något vi satsade på då de låg delad 4 innan start. Nu blev Carro ensam 4a i totalen, och Madde blev 5a!!

Det har varit en GRYM helg, laget har verkligen fungerat bra ihop, och tillsammans fixar vi det när det gäller! Ni är guld värda allihop =)

Nu är det tyvärr inte många tävlingshelger kvar ihop, innan vinterträningen drar igång.. Men sen väntar en ny säsong full av nya äventyr för oss =)
3a på 3e cuptävlingen!!

Okej, för alla er lata där ute (såsom min egen syster) som inte orkar läsa alla mina långa utläggningar från loppen, här ska jag göra det kortfattat!

Dags för 3e cuptävlingen - ett GP på 40 min + 2 varv, varje varv var 1450 m. Cupens ledare Mustonen kom inte till start så vi hade alla möjligheter i världen för att kasta om i totalen!

Efter 1km kom jag loss med Edit, fick lucka till klungan direkt och jobbade på, Emma Mills anslöt senare med vurpade då hon körde in i Edits bakhjul. Sara gick ifrån klungan och jagade bakom. Så jag vilade helt enkelt på Edits rulle tills Sara kom ikapp och vi fick till ett bra samarbete. Ut på sista varvet attackerade Edit igen och jag kunde inte följa. Sara vann spurten och jag rullade in 7 sek bakom som 3a!

Trea på nästsista cuptävlingen alltså!! Kändes grymt! Saras seger gjorde även att vi tog över den totala cupledningen!

Madde stack iväg från klungan och blev 4a och Carro 8a. Alla tjejer gjorde grymt jobb och tillsammans är vi bäst =)


Bättre än förväntat!?

Ja, för det kan man ju säga...

Igår var det dags för 3e deltävlingen i Svenska Cupen och vi skulle köra 40 minuter + 2 varv på en 1450 m lång bana med några grymt tekniska partier, körde bland annat upp på en cykelstig med två stycken 90graders kurvor på.

Planen igår var att jag skulle försöka ta det så lugnt som möjligt eftersom jag var som jag var med snorigheten, och plocka ned de attacker jag kunde och försöka störa eventuellt samarbete från konkurrenterna om någon av våra egna gick loss.
Men när Edit satte in första attacken efter bara 1 kilometer (Vi skulle köra 40 minuter + 2 varv, varje varv var 1450 meter) så gick jag ju såklart på. Det var precis innan vi skulle passera cykelstigs-partiet för första gången, och av naturliga skäl så blev det ju ganska utdraget där så när vi kom ut så hade vi en liten lucka hon och jag, så vi körde på, hade inte en tanke på att klungan faktiskt skulle låta oss gå iväg. Efter 1 varv eller 2 så kom Mills ikapp oss och vi körde på, men kroppen kändes sliten.

Innan målpassering någon gång så körde Mills in i Edits bakhjul och vurpade, så plötsligt var det bara Edit och jag kvar igen. Men jag fick höra i radion om att Sara kommit iväg från klungan och jagade bakom. Så jag fick chansen till att vila upp mig några varv då jag såklart inte hjälpte till med att dra upp farten något. Så när Sara kom ikapp så vart jag relativt pigg igen och vi hade 10 minuter kvar och jag började förstå att detta faktiskt kunde gå vägen?! Vi jobbade på bra tillsammans alla tre utan några större försök med att hänga av någon, tills vi gick ut på sista varvet, då attackerade Edit när jag var framme och tog en förning och jag fick snällt vinka hejdå. Kom aldrig ikapp, men vart ändå bara 7 sekunder efter i mål, vilket jag är nöjd med!  7 sek på 1450 m är inte så farligt.

Sara vann spurten före Edit och jag rullade in som 3a, kändes grymt då det var år och da'r (2 tror jag för att vara exakt) sedan jag hade en pallplacering på annat än skånska och danska småtävlingar.
Carro och Madde gjorde ju ett grymt jobb där bak och bromsade och tog ner attacker, tills det var ett tryggt avstånd till oss därfram då de började kontraköra. Madde kom till slut iväg och blev 4a och jag tror Carro blev 8a.

Saras seger gjorde att hon även tog över ledartröjan efter Mustonen (som inte var till start). Så nerverna var spända inför dagens linjelopp kan jag lova.. =)

Men det får jag skriva om när jag kommer hem, för nu dör mitt batteri snart här. (Jag sitter i bilen på väg hem, precis passerat Värnamo).

Och för övrigt så slutade det INTE att regna igår, och tack och lov så kom jag ihåg cykelglasögonen denna helgen!!

Kallt, snor och regn.

Sov 10,5h inatt, välbehövligt!! Fortf. snorig dock, men inget halsont och ingen feber. Tempen ligger på trygga 36 grader.
Startar idag, hoppas på att regnet ska försvinna helt och hållet. Men det ser grått ut på himlen, dock med små inslag av solsken... Fast varmt är det definitivt inte i alla fall.

Kommer nog inte kunna köra på som jag hoppats, gissar på att kroppen är lite slö. Typiskt!! I onsdags var benen guld värda och det kändes bättre än bäst på hur länge som helst.. Får hoppas på att kroppen inte chockreagerar genom att göra mig sjuk till imorgon, så jag kan starta även då! Men, det märker vi ikväll kanske.

Nu ska jag byta om och sätta igång med att koka pastan! Sen blir det till att packa bilen igen och åka till Falköping. (För vi bor mitt ute i ingenstans mellan Falköping och Skara...)

Snuvig i Falköping

Nu är bilen packad, och vi ska bege oss mot Falköping alldeles strax. Jag ska först bara packa ned panodil, febertermometern och nässpray. Fall i fall.

Det är nämligen så att helgen till ära så har jag lyckats gå och bli snuvig.. Trist. Men, halsen är helt OK så jag kör på och hoppas på att ingenting bryter ut. Men fall det nu skulle bli osäkert så är det ju bra med tempen =)

Hörs när jag kommit fram!

Helgens tack

... går till Anders!! Han var snäll nog och lånade ut sina brillor till mig trots att han också startade i ösregn!! Utan de hade jag lika bra kunnat skita i att starta. Kändes dock märkligt då det var typ 4-5e gången någonsin som ja körde me mörka glas.. speciellt märkligt då det VAR mörkt ute och regnade.. Men bättre än inga glas alls =D Taack, tack, tack.


Västboloppet

Jaa, det blev som befarat en blöt historia. Klockan ringde 05.15 och det var bara att stiga upp och vara glad... Regnet öste ner och starten gick kl 08, kändes bra mycket bättre än i lördags under GP.et, men fortf. sega ben så några attacker själv blev det inte, men jag vart med och hjälpte till med att hämta in oönskade attacker ganska så mycket. Ute på 3e varvet tror jag det var, så fick Madde punktering. Eftersom det inte var service och vi inte hade någon radiokommunikation så visste vi inte alls hur det såg ut där bak för henne, om hon var på väg upp eller hade stigit av. Ut på sista varvet och målpasseringen så gick jag in i backen efter Sara och släppte efter lite fint så hon fick en lucka, men när vi vart över första knycken så drog dock Monica ihop det igen. Gick grymt långsamt sista varvet, och det var jag faktiskt ganska nöjd med då jag misstänkte att Madde var där bak någonstans. Gick faktiskt så långsamt så att jag en gång kollade på mätaren när jag var framme och tog en förning och det stod 24,7 km/h... Och 6-7 km innan mål kom Madde ikapp!! =) Med 1km kvar började farten trissas upp lite och när vi svängde vänster från stora vägen fick mina ben ge sig och jag rullade i mål 13 sek efter.

Missnöjd att jag inte satt med de sista 750 metrarna, men grymt nöjd med tanke på att förra året hade jag varit en av de som var 24 minuter efter i mål.

Veckan som varit har varit grymt hård träningsmässigt, och svårt att få i ihop det hela bra med sömn, mat, jobb och träning. Satt på cykeln redan kl 08.20 tre av dagarna förra veckan för att hinna med innan jag skyndade hem, åt, och stack direkt till jobb. Så därför är jag extra nöjd att jag satt med igår. Tanken är lättare träning denna veckan inför cupen den här veckan.

Det är självklart inte här jag vill vara, en som bara är nöjd att man går i mål med klungan. Men just nu får jag vara det, för i två år har det varit ett rent helvete och förra året tror jag, som jag nog skrivit tidigare, inte att jag satt med hem ett endaste lopp. Så även om inte mina framgångar denna säsong syns så mycket på pappret, så är de enorma. Och jag är glad över att ha kommit hit efter att för 10 månader sedan velat sluta cykla. =)
Skynda långsamt finns det något som heter, och det är det vi är igång med, även om det är drygt som tusan...

Burseryd

Jaa, så vart man här igen! Blandade känslor när vi åkte upp hit, då jag inte tävlat på 3 veckor, dessutom har jag inte kört i Burseryd sedan jag var 14 år, alltså sex år sedan. Eller jo, jag gjorde ett försök och startade på Västboloppet för 3 år sedan, men eftersom jag hade feber på lördagen och därmed inte ställde till start så borde jag ha förstått att det inte skulle vara så bra att köra på söndagen heller... Blev alltså första loppet jag någonsin bröt.

Idag vart inte benen helt med och jag gick på lite för tunga växlar de första gångerna uppför backen... Fick snällt släppa efter då Mustonen och Monica körde på och hamnade i en grupp bakefter med damjunisarna och Maria och Mirella. Drog sen upp spurten för tidigt (Otroligt att man kan lyckas med det när man kört upploppet 11 gånger innan...) och fick se mig själv slagen av Mirella i spurten!

Just nu regnar det för fullt ute och jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen att det slutar upp tills vi ska starta imorgon, då jag glömt mina cykelglasögon hemma och regn + linser = dålig kombination.
Dessutom så startar vi kl 08.05 imorgon!?!?! Idiotiiiii.....

Dinner time!!

Har precis kommit hem från några underbara timmar i Botaniska trädgården i Lund, turen avslutades med en mjukglass!! Nu ska jag iväg igen, ska hämta upp Emilia innan vi styr Suzukin mot Malmö och La Roche!! De där chili- och honungsglaserade kycklingspetten har jag drömt om ända sedan sist jag åt där i maj... Yummi...


Underbar lördag

Igår ringde min söta Emilia, så jag tog min cykel och drog dit, utan att trilla på de förrädiska stenarna denna gången... ;) Vi har inte setts sen Cerdic drog till Australien, vilket ju är skandal. Men det var underbart som vanligt och tiden sprang iväg och plötsligt var klockan alldeles för mycket.

Nu ska jag ut och cykla, sen blir det botaniska trädgården i eftermiddag och ikväll blir det La Roche med Emilia!! Ska bli en bra söndag det här. =)


Studenten 2007

Cykla, cykla, cykla.

Igår blev det två pass, ränderna är numera ett faktum, igen. Det har slutat se ut som att jag blir brunare, nu ser det bara ut som om jag blir vitare och vitare om fötterna. Men nu ska jag ut igen, ärmarna är upprullade och byxorna är nästan korta som hotpants. Ska sola väck varenda linje på Hawaii!

Snygg pose i Lund.

Gonatt

Har varit kass på att skriva i två dagar! Min vecka har varit underbar på alla sätt och vis, men nu är den snart slut..
Blir inga tävlingar i helgen då Greve CC har ställt in sitt lopp på söndagen, så nästa tävling blir antingen Burseryd eller i Veksö, Danmark. har inte bestämt mig än... Dags att göra det snart kanske...

För övrigt så har jag blivit lite fattig på köpet, det kostar att ha det underbart! Tågresor hit och dit och metron hit och dit, vintage-shoppade i Köpenhamn igår också, och jag som drog dit med inställningen om att jag ändå aldrig hittar något på 2nd hand var den som shoppade mest. Crap.
Hittade grymt coola grejer... =) Tyvärr var det inte Myrorna och UFF-pris, utan istället var det typ 250 DKK per plagg, vilket innebär typ 375 kr per grej.. Expensive 2nd hand! Men så cooooola saker. :)

Nu ska jag sova. Go'natt, go'natt.


Tankar

För övrigt så har jag tänkt på incidenten som hände i söndags och kommit fram till att det faktiskt var killens fel. Hade inte han cyklat på trottaren från början så hade missförståndet mellan mig och Tina aldrig hänt. HA!

I feel so ashamed.. I'm sorry...

2 dagar utan mina bilder, ni måste ju vara helt förstörda av förtvivlan nu. Men, lugna er, jag har bild nu! Tilläggas ska dock att den är tagen för 5 min sen, så mitt blåa knä har varit ännu mer blått och jag hittade nya blåmärken igår (på insidan av andra låret!?! Hur det nu än gick till...) Men ni får nöja er med den här sneak peek:en, även om jag förstår att ni gärna följt med från starten i utvecklingen av mina blåmärken. Men livet är inte alltid helt lätt.

Nu ska jag förövrigt ut och cykla, kl 09!! Det är lugnt, jag är nästan lika chockad som ni, fast ändå inte. Jag har faktiskt blivit grym på senaste på att cykla ut tidigt.


Kan ju inte svika er...

Tro det eller ej, det lilla såret har sett riktigt nasty ut efter allt svett och skit efter cykelturerna. Har ju spruckit upp varje gång, så fick sårtvætta det och pillade igår væck allt brunt och gult æckligt gojs som blivit.. Sæger ju det, nasty.. =) Men nu ær det FINT! Och jag måste tyværr meddela er om att bilderna på min hand tyværr inte kommer publiceras så många dagar till.

Men om jag fått en blå høft eller ett blått knæ imorrn så lovar jag att visa er. Høhø...
Lægg mærke till mitt snygga trolllhår.

En liten parantes bara!

Hey, jag ska tillägga att "killen" inte var lika ung och liten som det låter i historien. Han var nog en 16 år i alla fall. Så jag var inte helt elak.

Okay... So... I kinda... fell... AGAIN!

... Vad är det här för vecka!?!?!

Vilken morgon... Cyklade ut utanför huset.. Eller nej, vänta lite nu. Först för att ni ska förstå så måste jag nog berätta lite detaljer först. Jag bor på en väg med kullersten, jättefin slät sten, och till vänster och till höger så finns en trottoar med vanliga trottoarplattor. Den är till för gående. Cyklister ska cykla på vägen. Right?! Det säger till och med farbror Polis. Men, av någon jävla anledning så tycker Staffanstorps-borna att det är sjukt jäkla jobbigt att det skumpar lite grann då de sitter på deras gamla cyklar med en stor skön mjuk sadel på, så de väljer helt enkelt att cykla på trottoaren, och stenvägrar att flytta på sig när man kommer gåendes. Fine, cykla gärna på trottoaren, men FLYTTA på er när det kommer folk som faktiskt SKA vara på trottoaren.

Så idag började vi att cykla ut utanför huset, säger till Tina att vi ska svänga första till vänster. Cyklar en kille på trottoaren och jag visar tydligt att vi ska svänga. Ska han nu tvunget cykla på trottoaren så kan han väl åtminstone cykla på höger sida när han nu är på väg åt det hållet?? Men nej då. Killen  visar först inga tecken på att stanna, men bromsar till slut, ja, då börjar ju jag svänga. Men Tina däremot, hon står still och balanserar då hon tyckte att han skulle passera först. Ja, ni kan ju nog lista ut vad som hände. Jag trillade. Killen står totalt chockad och jag säger till Tina - "VAD GÖR DU? Du skulle ju svänga!!"
Tina - Ja, men han kom ju på vänster sida!
Jag - Han bromsade ju!
Sen vänder jag mig mot denna stackars kille och gormar "Och DU! Du ska för fan inte cykla på trottoaren. Du ska cykla på vägen!!"
Stackarn såg gråtfärdig ut och cyklade snabbt iväg ut på vägen.
Ja, jag inser att detta inte var hans fel alls, utan ett missförstånd mellan Tina och mig, och jag inser att jag skrek åt fel människa. Men, en bra sak trots allt, är att nu kanske jag äntligen fått väck EN människa som cyklar på trottoaren.

Jag hade i alla fall handskar på mig idag, tur nog, men landade pladask på höften så den är nog allt lite blå imorgon.

Biker Blazer

Köpte en kort jeansjacka på BikBok igår, vet dock inte helt om det är en keeper eller ej än. Tilisha har beordat mig om att lägga upp en bild på den så hon kan ge tummen upp eller ner. De har nämligen inte fått in den i Danmark än, ha! ;)
104 kilometer

Idag blev det alltså 104 kilometers rullning för benen. Strålande sol, 22+ och ganska mycket vind. Mötte upp min syster och hennes son på väg ut och körde några mil med dem så att han fick lite intervaller idag igen, sen cyklade jag en runda med hyfsat distanstryck hemåt och avslutade med en lugn runda med pappa som väntade cykelklar hemma!

Inte gjort mycket sedan dess, ätit en gång. Måste alltså äta en gång till. ibland är det fruktansvärt jobbigt att äta...!?
Nu ska jag iväg och handla in till min Manhattan Cheesecake med hallonsås som jag ska göra till imorrn då vi ska in till Tilisha och Jonathan... Yummie... =)

Just another day on my bike

Uppe med tuppen! Nej, inte riktigt kanske. Vaknade 07.30 av att Tina stormar in och skriker "Tilinaaaa, var är Panic At The Disco-skivan!?"... Seriöst? Hur är det möjligt att vara så trög när man vaknar? "Ööh... Ehh... öööh... MEN, Tina, du kan inte fråga sånt på morgonen!" Sen fortsätter jag tänka, lyckas fånga en skymt av mig själv i spegeln och avbryts av mina tankar och skrattar åt mitt trollhår. Sen fortsätter det "öööh,.. Ehh.. Öööh.. Jag hade ju den igår. Var har jag lagt den?... Ööh.. Ehh.. I väskan!" Ställ inte frågor till mig förrns jag varit vaken i minst en kvart. Först då fungerar min hjärna korrekt igen.

I alla fall, nu ska jag ut och cykla. Jobbade igår från 10- 19.45 så när jag kom hem 20.15 kände jag att klockan var liiite för mycket för ett cykelpass.

Hörs sen!


RSS 2.0